FIBA WORLD CUP

Η FIBA ζητάει 2,3 εκατομμύρια ευρώ για τα προολυμπιακά τουρνουά

Η FIBA ζητάει 2,3 εκατομμύρια ευρώ για τα προολυμπιακά τουρνουά
FIBA FIBA

Η Λιθουανία είναι μία από τις χώρες που θα διεκδικήσουν το ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά του 2020. Το αντίτιμο για την διοργάνωσή τους ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τέσσερις θέσεις απέμειναν ανοιχτές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ήδη βρέθηκε η πρώτη χώρα που θέλει να διοργανώσει ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά . Αυτή είναι η Λιθουανία σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας.

Όπως αναφέρει στο σχετικό tweet, η Ομοσπονδία μπάσκετ της Λιθουανίας εξέφρασε ενδιαφέρον για την διοργάνωση ενός εκ των τουρνουά, για τα οποία το αντίτιμο ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον πρόεδρο Αρβιντας Σαμπόνις, ένα ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι τα τρία, αν συνυπολογιστούν όλα τα έξοδα διεξαγωγής.

Η FIBA θα δέχεται προτάσεις μέχρι το Νοέμβριο και τον Μάρτιο θα ανακοινώσει τις τέσσερις χώρες που θα αναλάβουν την διεξαγωγή των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά, σύμφωνα με τον Ουρμπόνας.

Στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά έχουν "κλειδώσει" την συμμετοχή τους 16 από τις 24 ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Οι άλλες 15 είναι η Σερβία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Βενεζουέλα, το Πουέρτο Ρίκο, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Γερμανία, η Νέα Ζηλανδία, η Τυνησία, ο Καναδάς και η Τουρκία.

Οι υπόλοιπες οκτώ χώρες θα πάρουν wild card από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Εάν η επιλογή της FIBA γινόταν σήμερα, τότε βάσει του ranking οι χώρες που θα έπαιρναν τα οκτώ επιπλέον εισιτήρια θα ήταν οι εξής: Σλοβενία και Κροατία από την Ευρώπη, Μεξικό και Ουρουγουάη από την Αμερική, Κίνα και Φιλιππίνες από την Ασία, Σενεγάλη και Αγκόλα από την Αφρική.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έχουν προκριθεί απευθείας η διοργανώτρια Ιαπωνία, η Νιγηρία, οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, το Ιράν, η Αυστραλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ