FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Κλείδωσε συμμετοχή σε προολυμπιακό τουρνουά η Εθνική Ελλάδας

Παγκόσμιο Κύπελλο: Κλείδωσε συμμετοχή σε προολυμπιακό τουρνουά η Εθνική Ελλάδας
FIBA FIBA

Εναν πρώτο μικρό στόχο πέτυχε η Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης (5/9), καθώς εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με τη νίκη της επί της Νέας Ζηλανδίας , η Εθνική κατάφερε δύο πράγματα: Να προκριθεί στην φάση των 16 όπου θα αντιμετωπίσει στη Σεντζέν τις ΗΠΑ και την Τσεχία με στόχο να χωρέσει στα προημιτελικά και τις οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου και ταυτόχρονα την παρουσία της σε ένα προολυμπιακό τουρνουά με φόντο το ολυμπιακό τουρνουά του 2020 που θα γίνει στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας.

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Ένας μικρός πρώτος στόχος επετεύχθη το βράδυ της Πέμπτης (5/9), καθώς σε περίπτωση ήττας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξίδευε βορειότερα της Σεντζέν, στην Ντονγκουάν, για να αντιμετωπίσει την Τουρκία και την Ιαπωνία σε group για τις θέσεις κατάταξης 17-32. Εκεί θα έπρεπε να τερματίσει τουλάχιστον στην 23η θέση, καθώς μετά από τις επτά που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι επόμενες 16 θα συμμετάσχουν σε προολυμπιακά τουρνουά για το τελικό τουρνουά των 12 συμμετεχόντων (7 από το Παγκόσμιο Κύπελλο συν την διοργανώτρια Ιαπωνία).

Πλέον, η Ελλάδα πρέπει να τερματίσει πρώτη ή δεύτερη από τις ευρωπαϊκές ομάδες για να πάρει την απευθείας πρόκριση για το τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού που θα διεξαχθεί στο γήπεδο όπου επετεύχθη η ιστορική νίκη επί των Αμερικανών τον Σεπτέμβριο του 2006.

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ