ΗΠΑ

Το σόου της Σου Μπερντ στον 5ο δυτικό τελικό του WNBA

Το σόου της Σου Μπερντ στον 5ο δυτικό τελικό του WNBA

Η Σιάτλ Στορμ προκρίθηκε στους τελικούς του WNBA και υπεύθυνη γι αυτό είναι η Σου Μπερντ και η τρομερή παράστασή της στην 4η περίοδο του 5ου δυτικού τελικού με το Φίνιξ (VIDEO).

Με την Φίνιξ Μέρκιουρι να προηγείται σταθερά και την Νταϊάνα Ταουράσι να έχει το απόλυτο 13/13 σε elimination games, παιχνίδια δηλαδή στα οποία κερδίζεις ή πας σπίτι σου, η Σου Μπερντ αποφάσισε ότι ήταν η ώρα της. Πήρε λοιπόν από το χέρι την Σιάτλ Στορμ και την οδήγησε στη νίκη με 94-84 και ταυτόχρονα στους τελικούς του WNBA, πετώντας νοκ άουτ (με 3-2 νίκες) την καλή της φίλη Ταουράσιμ την κορυφαία "closer" στο γυναικείο μπάσκετ.

Ποτέ μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε χάσει σε παιχνίδι "ζωής ή θανάτου" η Ταουράσι. Η 37χρονη σούπερ σταρ της Μέρκιουρι μετρούσε 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σημείωσε στους προηγούμενους δύο γύρους των playoffs κόντρα στο Κονέκτικατ και το Ντάλας.

Αυτή τη φορά όμως υπολόγιζε όμως χωρίς την Σου Μπερντ, η οποία παρότι έπαιζε με μάσκα επειδή είχε σπάσει τη μύτη της την Κυριακή, πέτυχε 14 πόντους με τέσσερα τρίποντα στα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης και οδήγησε την ομάδα της σε ένα επιμέρους 15-3, ένα ξέσπασμα που αποδείχθηκε αρκετό για να της χαρίσει εν τέλει και τη νίκη-πρόκριση.

Στους Τελικούς του WNBA που θα αρχίσουν το προσεχές Σάββατο (8/9, 04:00), η Στορμ της Σου Μπερντ θα αντιμετωπίσει τις Μίστικς. Η ομάδα της Ουάσινγκτον επικράτησε με 3-2 νίκες στην σειρά των ανατολικών τελικών με την Ατλάντα Ντριμ.

Δείτε το ρεσιτάλ της Σου Μπερντ στο παρακάτω video:



Photo credits: AP Photo/Elaine Thompson
TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ