NBA

Χόιμπεργκ: "Ενθουσιασμένοι με Τσαλμπούρη"

Χόιμπεργκ: "Ενθουσιασμένοι με Τσαλμπούρη"

Την ώρα που ο Γιώργος Τσαλμπούρης ετοιμάζει βαλίτσες για το Iowa State, ο προπονητής των "Κυκλώνων", Φρεντ Χόιμπεργκ μιλάει στο Sport24.gr για το εντυπωσιακό ελληνικό prospect των 215 εκατοστών.

Πριν μερικές ημέρες ο Γιώργος Τσαλμπούρης που έχει μπει στο "μάτι" τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού, υπέγραψε letter of intend προκειμένου να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Iowa State.

Ο Τσαλμπούρης, (γεννημένος το 1996, ύψους 2.15) που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και τον Πιερικό, αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες , καθώς συνδυάζει μεγάλο ύψος, με πλαστικότητα στις κινήσεις, πολύ καλό μακρινό σουτ κι ένα στυλ που παραπέμπει στον... Τόνι Κούκοτς, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Προπονητής στους "Cyclones" από το 2010 είναι ο Φρεντ Χόιμπεργκ, ο παλαίμαχος σουτέρ του ΝΒΑ (Ιντιάνα Πέισερς, Σικάγο Μπουλς, Τίμπεργουλβς), ο οποίος πέρσι οδήγησε την ομάδα στο τελικό τουρνουά του NCAA και στην πρόκριση στο "Sweet 16" για πρώτη φορά με το 2000. Εκεί το Iowa State ηττήθηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές "Huskies" του Κονέκτικατ.

Ο Χόιμπεργκ μίλησε στο Sport24.gr για τον νεαρό άσο του Πιερικού λέγοντας: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τον Γιώργο στην ομάδα μας. Θα προσπαθήσει να ταιριάξει στο στυλ παιχνιδιού μας".

Αναφερόμενος στο στυλ παιχνιδιού του Τσαλμπούρη δήλωσε: "Είναι ένας παίκτης με απίστευτες ικανότητες για το ύψος του. Τρέχει εξαιρετικά το γήπεδο και σουτάρει πολύ καλά". Για να καταλήξει: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον έχουμε μαζί μας το φθινόπωρο".

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Γιώργο Τσαλμπούρη εν δράσει:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ