NBA

Διαιτητές διόρθωσαν λάθος με τον πλέον απίθανο τρόπο!

Διαιτητές διόρθωσαν λάθος με τον πλέον απίθανο τρόπο!

Οι διαιτητές του αγώνα Knicks-Hawks "διέγραψαν" ένα γκολ-φάουλ του Tim Hardaway Jr. επειδή... ξέχασαν ότι στην προηγούμενη φάση ο Kent Bazemore έπρεπε να σουτάρει τρεις (και όχι δύο) βολές!

Οι Knicks προηγούνταν με 91-86, απέμεναν κάτι παραπάνω από τρία λεπτά για τη λήξη και ο Tim Hardaway Jr. μόλις είχε κερδίσει μία συμπληρωματική βολή από το φάουλ που δέχτηκε πάνω στο κάρφωμα που μόλις είχε κάνει. Όλα έμοιαζαν φυσιολογικά στον αγώνα των Knicks με τους Hawks . Κάπου εκεί όμως οι τρεις διαιτητές πήραν μία απόφαση που -ακόμα και στο ΝΒΑ- πολύ σπάνια τη συναντάς: Διέγραψαν μία ολόκληρη φάση!

Συγκεκριμένα, ακύρωσαν το γκολ-φάουλ του γκαρντ των Knicks και γύρισαν πίσω το χρονόμετρο, βάζοντας τον Kent Bazemore στη γραμμή των ελευθέρων βολών για να εκτελέσει άλλη μία από το φάουλ που είχε κερδίσει στην προηγούμενη φάση από τον Hardaway. Βλέπετε, ο γκαρντ των Hawks είχε κερδίσει φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, αλλά εκτέλεσε δύο βολές, μιας και μετά τη δεύτερη οι παίκτες διεκδίκησαν το ριμπάουντ και το παιχνίδι εξελίχθηκε κανονικά. Δεν το κατάλαβαν ούτε στον πάγκο των Hawks...

Κι όμως, μία από τις πιο εξωφρενικές αποφάσεις που πήραν ποτέ διαιτητές στο ΝΒΑ, έγινε βάσει κανονισμών... Συγκεκριμένα βάσει του "κανονισμού 2, ενότητα 6", ο οποίος αναφέρει ότι " οι διαιτητές μπορούν να διορθώσουν ένα λάθος εάν διαπιστωθεί εντός 24 δευτερολέπτων. Σε αυτή την περίπτωση το χρονόμετρο θα πρέπει να επιστρέψει πάλι στο χρόνο που έγινε το λάθος".

Ιδού και ο συγκεκριμένος κανονισμός:

Διαιτητές διόρθωσαν λάθος με τον πλέον απίθανο τρόπο!

Για την ιστορία, το 91-86 (με προοπτική να γίνει 92-86 με τη βολή που είχε κερδίσει ο Hardaway Jr. από το φάουλ που δέχτηκε -κατά διαβολική σύμπτωση πάλι από τον Bazemore) έγινε τελικά 89-87, μιας και ο Bazemore ευστόχησε στην τρίτη ελεύθερη βολή. Εν τέλει οι Hawks κέρδισαν και το παιχνίδι με 99-96...

Photo credits: AP Photo/Seth Wenig

Δείτε τι ακριβώς έγινε στο Madison Square Garden:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ