ΗΠΑ

Μεγάλο "άνοιγμα" της Jordan Brand στην κινεζική αγορά

China's Guo Ailun (6) is fouled by Venezuela's Heissler Guillent, right, while driving to the basket during a basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
China's Guo Ailun (6) is fouled by Venezuela's Heissler Guillent, right, while driving to the basket during a basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP

"Άνοιγμα" στην κινεζική αγορά και το εγχώριο πρωτάθλημα κάνει η Jordan Brand, υπογράφοντας την πρώτη της συμφωνία με αθλητή από την ασιατική χώρα. Ο Guo Ailun είναι ο "εκλεκτός".

Ακόμη μια μεγάλη επένδυση κάνει η Jordan Brand, με σκοπό να μεγαλώσει ακόμη μεγαλύτερο το εύρος της αγοράς που καλύπτει παγκοσμίως. Η εταιρεία που αποτελεί μέρος της Nike αποφάσισε να επενδύσει στο κινεζικό πρωτάθλημα, υπογράφοντας έναν από τους κορυφαίους γηγενείς αθλητές της χώρας. Ο λόγος για τον Guo Ailun, ο οποίος αφήνει τη Li-Ning για να δεσμευτεί -σε ό,τι αφορά τα αθλητικά προϊόντα- με τη Jordan Brand.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά δημοσιεύματα, ο διεθνής πλεϊμέικερ θα λάβει το ποσό του 1.400.000 δολαρίων ετησίως, ανεβάζοντας το ποσό που έμπαινε στον τραπεζικό του λογαριασμό μέχρι πρόσφατα (σ.σ.: η συμφωνία του με τη Li-Ning απέδιδε το ποσό του 1.100.000 δολαρίων).

Θυμίζουμε πως ο εν λόγω αθλητής, που έχει 1.600.000 followers στο Weibo (ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αντίστοιχη με το Twitter), είχε ακουστεί προ τετραετίας για τον Παναθηναϊκό, όταν το "τριφύλλι" αναζητούσε αθλητή από την Κίνα για το ρόστερ του -πριν καταλήξει στον Ping Shang.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο 23χρονος πόιντ γκαρντ είχε 19.9 πόντους (με 39.2% στα τρίποντα), 4.3 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ και 2.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο με τη φανέλα της Liaoning.

AP Photo/Charlie Neibergall

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ