NBA

Χιτ - Μπακς 115-118: Ζωντανά στην παράταση τα Ελάφια, αγωνία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αποχώρησε

Milwaukee Bucks' Khris Middleton looks to pass around Miami Heat's Jae Crowder during overtime of an NBA conference semifinal playoff basketball game Sunday, Sept. 6, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Milwaukee Bucks' Khris Middleton looks to pass around Miami Heat's Jae Crowder during overtime of an NBA conference semifinal playoff basketball game Sunday, Sept. 6, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Παρά την αποχώρηση -λόγω τραυματισμού- του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να κερδίσουν τους Μαϊάμι Χιτ στην παράταση (118-115) και να μείνουν ζωντανοί στη σειρά (3-1). Αγωνία για την κατάσταση του Greek Freak.

Αντί για σκούπα, παράταση στην αγωνία! Οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να ξεπεράσουν την απογοήτευση από τις τρεις σερί ήττες και το σοκ από τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, και να κερδίζουν τους Μαϊάμι Χιτ (118-115) στην παράταση στο Game 4 της σειράς.

Οι παίκτες του Μάικ Μπούντενχολζερ, που ήταν... άφαντοι στην πρώτη περίοδο, έκαναν κατάθεση ψυχής και προσωπικότητας, οδήγησαν το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο χάρη σε μάι βολή του Ντόντε Ντι Βιντσέντσο και πήραν, εν τέλει, τη νίκη με τον Κρις Μίντλετον να είναι καθοριστικός.

Ο MVP

Μέχρι να τραυματιστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κρις Μίντλετον ήταν ωσεί παρών στο παιχνίδι. Ξαφνικά όμως, γύρισε τον διακόπτη. Ο γκαρντ/φόργουορντ των Ελαφιών ήταν εντυπωσιακός στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, κουβαλώντας την ομάδα του στη νίκη. Πέτυχε 21 πόντους στην τρίτη περίοδο και δύο μεγάλα σουτ στην παράταση, για να διασφαλίσει πως το Μιλγουόκι θα έχει ακόμη μία ευκαιρία στη σειρά με το Μαϊάμι. Συνολικά βρέθηκε στο γήπεδο για 47'59'' και είχε 36 πόντους (με 9/21 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 9/9 βολές), 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόλαβε να παίξει 11'29'' πριν αποχωρήσει με πρόβλημα στον δεξιό αστράγαλο. Ακόμη κι έτσι όμως, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του στο παιχνίδι -δείγμα της νευρικότητας και του άγχους στους υπόλοιπους. Ο Μπρουκ Λόπεζ σημείωσε 14 πόντους σε 41'40'' συμμετοχής, ενώ ο Έρικ Μπλέντσο σταμάτησε στους 14 πόντους με 6/7 δίποντα, 0/6 τρίποντα (δύο εκ των οποίων ήταν airball) και 2/3 βολές σε 39'42'' παρουσίας στο παρκέ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η εικόνα των Μιλγουόκι Μπακς στην πρώτη περίοδο ήταν αποκαρδιωτική, χωρίς συνέπεια στην άμυνα και βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση. Οι παίκτες του Έρικ Σπόελστρα βρήκαν πολύ γρήγορα την ευκαιρία να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (27-15 στο 10'), κι αν δεν ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το πράγμα θα ξέφευγε ακόμη περισσότερο. Ο Greek Freak ήταν σε τρομερή κατάσταση, πήγαιν με... τσίτα τα γκάζια και με 15 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο, ήταν αυτός που κρατούσε όρθια την ομάδα του. Σχεδόν μόνος του, έφερε το Μιλγουόκι σε απόσταση βολής (31-29), πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο MVP του ΝΒΑ γύρισε ξανά τον δεξιό του αστράγαλο, έπεσε σφαδάζοντας στο παρκέ, κι αφού εκτέλεσε το ζευγάρι βολών του, αποχώρησε οριστικά από την αναμέτρηση.


Σε εκείνο το σημείο, αντί το Μαϊάμι να εκμεταλλευτεί την περίσταση και να ξαναπατήσει το γκάζι, είδε το Μιλγουόκι να ορθώνει το ανάστημά του. Με τον Τζορτζ Χιλ να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια και τον Κρις Μίντλετον να κάνει ένα βήμα μπροστά, τα Ελάφια βρήκαν τον τρόπο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας μικρό προβάδισμα (50-48).

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν απολαυστικό. Πολλές ωραίες μάχες στις δύο ρακέτες, με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να ξεχωρίζει και τον Τζα Κράουντερ να συνεχίζει να κάνει μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Μιλγουόκι από την περιφέρεια. Όσο όμως ο Κρις Μίντλετον ένιωθε καλά, η ομάδα του Μάικ Μπούντενχολζερ δεν άφηνε το Μαϊάμι σε ησυχία. Χάρη σε 21 δικούς του πόντους στην τρίτη περίοδο, οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να παραμείνουν σε απόσταση βολής (86-88), διατηρώντας ελπίδες για την πρώτη νίκη στη σειρά.

Το μομέντουμ και η ψυχολογία ήταν με το δικό τους μέρους, κι ας μην είχαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μαζί στο παρκέ. Κάτι που αποτυπώθηκε στο εξαιρετικό ξέσπασμά τους στα μισά του τέταρτου δωδεκαλέπτου. Το -6 έγινε +4 (100-104) στα τρία λεπτά για το τέλος, για να δούμε από εκεί και πέρα ένα πραγματικό θρίλερ. Ο Τάιλερ Χίροου δήλωσε "παρών" στο πιο κρίσιμο σημείο για το Μαϊάμι, έβαλε το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι στα 58.6'' για το φινάλε και έδωσε προβάδισμα ενός πόντου στην ομάδα του (107-106).

Ο Έρικ Σπόελστρα και οι παίκτες του δεν πανηγύρισαν όμως τη νίκη! Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντσο πήρε το φάουλ από τον Γκόραν Ντράγκιτς στα 1.9'' για το φινάλε του αγώνα, έβαλε τη δεύτερη βολή και τον οδήγησε στην παράταση -ο Σλοβένος αστόχησε στο σουτ της νίκης - πρόκρισης στην εκπνοή.

Εκεί, στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Κρις Μίντλετον ήταν καθοριστικός. Πήρε πάνω του κρίσιμες κατοχές και έβαλε σπουδαία καλάθια, με μεγαλύτερο όλων το τρίποντο για το +4 (112-116) στα 6.9'' για το φινάλε. Ακολούθησε το τρίποντο - απάντηση του Τάιλερ Χίροου στα 3'' αλλά χάρη σε 2/2 βολές του, οι Μιλγουόκι Μπακς σφράγισαν τη νίκη (118-115), που τους κρατάει όρθιους στη σειρά.

Τα Ελάφια μείωσαν σε 3-1 και σε δύο βράδια θα διεξαχθεί το Game 5, με τους Μιλγουόκι Μπακς να ελπίζουν πως θα έχουν μαζί τους τον ηγέτη τους, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα δωδεκάλεπτα: 31-22, 48-50, 88-86, 107-107κ.α., 115-118.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ (Σπόελστρα): Μπάτλερ 17 (6/15 σουτ, 5 ριμπάουντ), Κράουντερ 18 (6/12 τρίποντα), Αντεμπάγιο 26 (10/13 δίποντα, 6/6 βολές, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Ρόμπινσον 20 (6/12 τρίποντα), Ντράγκιτς 17 (1/9 τρίποντα, 8 ασίστ), Ιγκουοντάλα, Χίροου 11 (3), Όλινικ 3, Τζόουνς Τζ., Ναν 3 (1).

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μπούντενχολζερ): Μίντλετον 36 (9/21 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 9/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη), Γιάννης Αντετοκούνμπο 19 (8/10 σουτ, 4 ριμπάουντ), Λόπεζ 14 (2), Μάθιους 3 (1), Μπλέντσο 14 (0/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χιλ 12 (2), Γουίλιαμς 5 (1), ΝτιΒιντσέντσο 10 (5 ριμπάουντ), Κόρβερ 3 (1), Κόνατον 2.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ