ΜΠΑΣΚΕΤ

"WTF": Το play-βρισιά των Μπρούκλιν Νετς!

"WTF": Το play-βρισιά των Μπρούκλιν Νετς!

Ο Κένι Ατκινσον δεν έβρισε έναν διαιτητή στον πρόσφατο αγώνα των Νετς με τους Πέισερς. Είπε απλά το επόμενο σύστημα της ομάδας του. Ονομάζεται "what the f@ck" (VIDEO).

Οι προπονητές έχουν ποικίλους τρόπους για να ονομάζουν τα plays που χρησιμοποιούν στις ομάδες τους. Από απλούς αριθμούς μέχρι ονόματα παικτών (βλ. " Σπανούλης "). Στον πρόσφατο αγώνα των Νετς με τους Πέισερς, πάντως, ο Κένι Άτκινσον επανέφερε στο ΝΒΑ ένα παλιότερο play, που περιγράφεται με μία βρισιά: " What The F@ck"!

Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι ο προπονητής των Νετς έβρισε με αφορμή κάποια διαιτητική απόφαση, ωστόσο στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι απλά έλεγε στους παίκτες του το σύστημα που ήθελε να ακολουθήσουν στην επόμενη επίθεση. Μάλιστα, πρόκειται για ένα παλιό play στο ΝΒΑ, το οποίο χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά οι Λέικερς την περασμένη δεκαετία, με τελικό αποδέκτη (συνήθως) τον Κόμπι Μπράιαντ.

Το συγκεκριμένο play το είχαν "τρέξει" σε έναν αγώνα με τους Μέμφις Γκρίζλις τον Φεβρουάριο του 2010, με το οποίο είχαν νικήσει τις "αρκούδες" 99-98 χάρις τρίποντο του Κόμπι Μπράιαντ 4,3,'' πριν από τη λήξη. Απαιτεί την κίνηση και των πέντε παικτών της επιτιθέμενης ομάδας, τρία σκριν (δύο στη δυνατή πλευρά και ένα στη weak side) και είναι κάπως έτσι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ