ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σνάιντερ των Τζαζ "έκλεψε" το σύστημα του Ολυμπιακού

Ο Σνάιντερ των Τζαζ "έκλεψε" το σύστημα του Ολυμπιακού

Ο προπονητής των Γιούτα Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ, σε ανοιχτή προπόνηση της ομάδας, γνωστοποίησε πως η ομάδα του παίζει το σύστημα "Olympiacos" του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ήταν συνεργάτης με τον Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ (2012-2013).

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό! Ο προπονητής των Γιούτα Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ, ο οποίος το 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, κατά την διάρκεια πρόσφατης ανοιχτής προπόνησης του συλλόγου, έχοντας το μικρόφωνο στα χέρια του, μιλούσε ανοιχτά και δημόσια για τα συστήματα των "Μορμόνων".

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, από το 4.07 και έπειτα, ο Κουίν Σνάιντερ αποκάλυψε δημόσια πως το σύστημα που παρακολουθεί το κοινό αυτή τη στιγμή, είναι το σύστημα που χρησιμοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. "Αυτό το σύστημα το έκλεψα από μία ελληνική ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός", είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο play που είχε εισάγει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: "Αυτό το σύστημα που παίζουμε λέγεται Ολυμπιακός. Το "έκλεψα" από μία ελληνική ομάδα, που λέγεται Ολυμπιακός, αλλά για χάρη συντομίας το αποκαλούμε "Όλυ". Ο Ολυμπιακός ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης το 2013".

Μην σας φαίνεται περίεργο το πως γνωρίζει την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο Κουίν Σνάιντερ ήταν στο τεχνικό επιτελείο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας την σεζόν 2012-2013, όντας στενός συνεργάτης του Ετόρε Μεσίνα, και αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final-Four του Λονδίνου το 2013. Ένα ματς στο οποίο οι Πειραιώτες έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, σε άμυνα και επίθεση, κερδίζοντας τους Ρώσους με σκορ 52-69, κάνοντας επίδειξη ανωτερότητας.

Σε εκείνη τη σεζόν (2012-2013) ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη σερί σεζόν, νικώντας στον τελικό την Ρεάλ Μαδρίτης (100-88), έχοντας για προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ MVP του Final-Four αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.

Δείτε το βίντεο (από το 4'07'' και μετά):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ