NBA

Το ρατσιστικό σχόλιο του Ρόντμαν που σήμερα θα τον έβγαζε εκτός ΝΒΑ

Detroit Pistons' Dennis Rodman (10) hauls down a rebound in front of Miami Heat's John Salley in the second quarter of play in the Miami Arena Tuesday, Jan. 6, 1993. Miami defeated the Pistons' 89-83.  (AP Photo/Jennings)
Detroit Pistons' Dennis Rodman (10) hauls down a rebound in front of Miami Heat's John Salley in the second quarter of play in the Miami Arena Tuesday, Jan. 6, 1993. Miami defeated the Pistons' 89-83. (AP Photo/Jennings) ASSOCIATED PRESS

Η ρούκι χρονιά, ο 26χρονος ρολίστας, η ρατσιστική δήλωση για τον Λάρι Μπερντ κι ο έξαλλος ατζέντης. Ο Ντένις Ρόντμαν είναι τυχερός που αυτή η ιστορία έγινε πίσω στον Μάιο του 1987.

Στη ρούκι σεζόν του, ήταν 26 ετών, ακόμη όμως αρκετά ανώριμος. Ο Ντένις Ρόντμαν ήταν, είναι και θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ΝΒΑ ως μία από τις πιο εκκεντρικές φυσιογνωμίες που αγωνίστηκαν στη Λίγκα και είναι μάλλον τυχερός γιατί τον Μάιο του 1987 έκανε ένα σχόλιο που στη σημερινή εποχή θα είχε προκαλέσει πάταγο και πιθανότατα θα τον είχε θέσει εκτός πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά από το έβδομο ματς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας και ενώ οι Πίστονς είχαν ηττηθεί (και κατ' επέκταση αποκλειστεί) από τους Σέλτικς, ο Ρόντμαν είπε στους δημοσιογράφους πως: " Ο Λάρι Μπερντ είναι υπερεκτιμημένος και έχει κερδίσει τρία σερί βραβεία MVP επειδή είναι λευκός". Ο Αϊζάια Τόμας συμφώνησε με τον συμπαίκτη του και πρόσθεσε πως: " Ο Λάρι είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, ένα τρομερό ταλέντο, όμως θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Ντένις. Αν ήταν μαύρος, το βραβείο θα το έπαιρνε κάποιος άλλος".

Στη σειρά με τους Πίστονς ο Μπερντ είχε 27.1 πόντους από 49% στα συνολικά σουτ και 94% στις βολές, 10.4 ριμπάουντ και 7.6 ασίστ ανά 42.3 λεπτά συμμετοχής, νούμερα που για την εποχή ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Με το ίντερνετ να είναι άγνωστο εκείνα τα χρόνια, οι δηλώσεις του Ρόντμαν δεν κυκλοφόρησαν το ίδιο βράδυ όμως όλοι ήξεραν τι θα συμβεί το επόμενο πρωί. Ο πρώην ατζέντης του "Σκουληκιού", ο Μπίλι Ντάιαμοντ, ενημερώθηκε για τις ατάκες του πελάτη του στη 1 τα μεσάνυχτα. Προσπάθησε να τον βρει στο τηλέφωνο όμως ο Ρόντμαν δεν το σήκωσε. Το έκανε, τελικά, στις 9 το πρωί. " Είναι αλήθεια ότι τα είπες αυτά;" τον ρώτησε κι Ρόντμαν παραδέχθηκε ότι και τα είπε και τα εννοούσε.

" Είσαι τρελός; Ο τύπος είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών" ήταν η αντίδραση του Ντάιαμοντ με τον Ρόντμαν να απαντά πως: " Ναι, αλλά το ίδιο είπε κι ο Αϊζάια ". Ποια ήταν η συνέχεια: " Ποιος τον χέζει τον Αϊζάια, ουδείς ασχολείται με τη γνώμη του. Ακούγεται όσο ηλίθιος ακούγεσαι κι εσύ. Αντιλαμβάνεσαι ότι όποιος διαβάζει σήμερα τα νέα γελάει μαζί σου; Θα συντάξουμε μια απολογία. Δεν σε ρωτάω, στο λέω. Θα την γράψω και όταν την ολοκληρώσω θα στη διαβάσω και αμέσως θα την στείλουμε στον Τύπο".

Ο Ντάιαμοντ μίλησε αμέσως με το ΝΒΑ και με τους Πίστονς, ζήτησε η απολογία του Ρόντμαν να μπει στα media roomw των επόμενων αγώνων της Λίγκας. " Ηθελα να διαβάσουν οι δημοσιογράφοι την απολογία πριν από τις προπονήσεις για τον πρώτο τελικό εκείνης της χρονιάς. Το έκαναν και άρχισαν να συγκεντρώνουν σχόλια από παίκτες των δύο ομάδων, ο Αϊζάια δεν απολογήθηκε και τελικά αναγκάστηκε να οργανώσει συνέντευξη Τύπου μία εβδομάδα αργότερα στο Λος Άντζελες " πρόσθεσε ο Ντάιαμοντ ο οποίος ακόμη και σήμερα θεωρεί ανόητη τη συμπεριφορά του Ρόντμαν και ψεύτικη την απολογία του Τόμας.

Πηγή: Forbes

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ