ΜΠΑΣΚΕΤ

"Στράβωσε" με τον Τζόρνταν ο Λούκα Ντόντσιτς

"Στράβωσε" με τον Τζόρνταν ο Λούκα Ντόντσιτς

Μια φάση στα τέλη της τρίτης περιόδου της αναμέτρησης Μάβερικς - Νικς ήταν αρκετή για να δείξει πόσο δύσκολη είναι η ζωή του ρούκι στο ΝΒΑ Λούκα Ντόντσιτς (VIDEO).

Στα 19 του, έφυγε από την Ευρώπη ως Πρωταθλητής και με την Εθνική Σλοβενίας και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Λούκα Ντόντσιτς βρέθηκε σε μια ιδανική γι' αυτόν κατάσταση στο ΝΒΑ, καθώς οι Μάβερικς επένδυσαν μέσω του Draft στο ταλέντο του, όμως το βράδυ της Παρασκευής (2/11) έζησε από πρώτο χέρι τι σημαίνει "ρούκι" όταν διεκδίκησε ένα αμυντικό ριμπάουντ.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης με τους Νικς (106-118 οι Νεοϋορκέζοι), ο Σλοβένος σηκώθηκε για να μαζέψει τη μπάλα, όταν ένιωσε ένα χέρι να τον ξεπερνά στο ύψος και ένα άλλο να τον σπρώχνει. Ήταν τα χέρια του ΝτιΆντρε Τζόρνταν που δεν ήθελε να αφήσει το ριμπάουντ να χαθεί και το κέρδισε από τον συμπαίκτη του βγάζοντάς τον εκτός... μάχης με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Ο Ντόντσιτς έδειξε την ενόχλησή του, χωρίς ωστόσο να δώσει συνέχεια, την ώρα που και ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, ήταν προβληματισμένος από την κίνηση του Τζόρνταν. Ο έμπειρος ψηλός τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους και 10 "σκουπίδια", ενώ ο νεαρός Σλοβένος είχε 18 πόντους με 6/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ