NBA

Ράπτορς - Γουόριορς: Ενας στους πέντε Καναδούς είδε το Game 1!

Ράπτορς - Γουόριορς: Ενας στους πέντε Καναδούς είδε το Game 1!
AP Photo/Rich Pedroncelli AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Το Game 1 του Ράπτορς - Γουόριορς έσπασε με το... καλημέρα το ρεκόρ τηλεθέασης για αγώνα ΝΒΑ στην ιστορία του Καναδά, με έναν στους πέντε κατοίκους να βλέπει το ματς! Αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας στις ΗΠΑ!

Η παρουσία των Ράπτορς στους τελικούς του ΝΒΑ έφερε καλά και κακά νέα όσον αφορά την τηλεθέαση. Από τη μία πλευρά το προϊόν του ΝΒΑ εκτοξεύτηκε στον Καναδά, από την άλλη ωστόσο έκανε αρνητικό ρεκόρ στις ΗΠΑ!

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό, το Game 1 των τελικών ανάμεσα στους Ράπτορς και τους Γουόριορς έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στον Καναδά. Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή υπολογίστηκε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν 7.4 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το 20% του πληθυσμού της χώρας, στα υψηλότερα νούμερα στην ιστορία της χώρας!

Την ίδια στιγμή βέβαια που στον Καναδά έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. στις ΗΠΑ υπήρξε αρνητικό ρεκόρ 10ετίας στην τηλεθέαση σε Game 1 των τελικών! Κάτι η απουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς έπειτα από 8 χρόνια, κάτι το γεγονός ότι οι Ράπτορς είναι ομάδα του Καναδά, το ενδιαφέρον φάνηκε να έχει πέσει, αν και αυτό ενδέχεται να αλλάξει μετά τη νίκη του Τορόντο στο Game 1.

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, τόνισε σχετικά για το θέμα ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τα νούμερα τηλεθέασης στις ΗΠΑ, αφού στον Καναδά το προϊόν του ΝΒΑ εκτοξεύτηκε: " Υπάρχει ένας ρεαλισμός σε αυτά τα νούμερα. Φυσικά και τα προσέχω, βλέποντας ότι έγινε ρεκόρ στον Καναδά. Αναγνωρίζω ότι στις ΗΠΑ άλλαξε η αγορά.

Ξέραμε ότι τα νούμερα θα έπεφταν λίγο επειδή δεν έχουμε δύο αμερικανικές αγορές στους τελικούς και προερχόμασταν από 8 χρόνια που βρισκόταν ο ΛεΜπρόν Τζέιςμ στους τελικούς. Δεν ανησυχώ, αλλά σίγουρα το πρόσεξα".

AP Photo/Rich Pedroncelli

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ