NBA

Προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές ο Άνταμ Σίλβερ

NBA Commissioner Adam Silver announces that the Cleveland Cavaliers will host the 2022 NBA All Star game, Thursday, Nov. 1, 2018, in Cleveland. The 71st NBA All-Star game will take place at Quicken Loans Arena. The Cavaliers previously hosted the NBA All-Star game in 1997, when the NBA celebrated its 50th anniversary, and in 1981.
Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ AP PHOTO/TONY DEJAK

Ο Άνταμ Σίλβερ σκέφτεται να αλλάξει τελείως τη μορφή της κανονικής περιόδου, προσθέτοντας μία... ποδοσφαιρική λογική στο ΝΒΑ, με εναλλακτικά τουρνουά και λιγότερους αγώνες.

Από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του ΝΒΑ ο Άνταμ Σίλβερ έχει δείξει ότι δεν φοβάται να πειραματιστεί με το προϊόν και να το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό στο φίλαθλο κοινό. Αυτό σκοπεύει να κάνει και στο άμεσο μέλλον. Αυτό άφησε τουλάχιστον να εννοηθεί στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μία ημέρα πριν από την έναρξη των playoffs (12/4).

Ο κομισάριος του ΝΒΑ σκέφτεται σοβαρά πια να μικρύνει την κανονική περίοδο μειώνοντας τους αγώνες, αλλά και να προσθέσει ένα διαφορετικού είδους "τουρνουά" στο μέσο της σεζόν. " Το σύστημα διεξαγωγής που έχουμε αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μία σεζόν 82 αγώνων και δεν υπάρχει κάτι μαγικό γύρω από αυτό. Μου αρέσουν οι παραδόσεις, αλλά από την άλλη πλευρά το σύστημα είναι 50 ετών", είπε μεταξύ άλλων ο Σίλβερ.

" Αυτός είναι ο λόγος που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να κοιτάξω διαφορετικών ειδών συστήματα διεξαγωγής, εναλλακτικά τουρνουά μέσα στη σεζόν για παράδειγμα. Υποθέτοντας ότι οι παίκτες θα παίξουν 82 αγώνες, ίσως θα έπρεπε κάποιοι εξ αυτών να είναι για την κανονική περίοδο και να υπάρξουν δύο άλλα τουρνουά κατά την διάρκεια της χρονιάς", συνεχίζει ο Σίλβερ, που παραδέχτηκε πάντως στη συνέχεια ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να αποδεχτεί ο κόσμος τόσο μεγάλες αλλαγές σε ένα σύστημα που είναι αναλλοίωτο εδώ και δεκαετίες.

Τα 82 παιχνίδια είναι πάρα πολλά για τους παίκτες. Ίσως θα έπρεπε να δούμε και τα λεπτά των αγώνων

" Ξέρω ότι για τους περισσότερους Αμερικανούς αυτό είναι πολύ ξένο, επειδή δεν έχουν συνηθίσει να έχουν διαφορετικούς στόχους κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στο διεθνές ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί χρόνος να δημιουργήσουμε νέες παραδόσεις, επειδή αρχικά η αντίδραση θα είναι ότι ουδείς ασχολείται ποιος θα κερδίσει δύο εναλλακτικά τουρνουά. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι το πρωτάθλημα", τόνισε ο κομισάριος του ΝΒΑ.

" Τα 82 παιχνίδια είναι πάρα πολλά για τους παίκτες. Το δέχομαι αυτό και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε", είπε αναφορικά με τον αριθμό των αγώνων ο Σίλβερ, που δεν φάνηκε αρνητικός ακόμα και στο ενδεχόμενο να μικρύνει ακόμα και το μέγεθος των αγώνων, από τα 48 στα 40, όπως ισχύει δηλαδή στο υπόλοιπο μπάσκετ. " Ίσως θα έπρεπε να δούμε και τα λεπτά των αγώνων. Στο παγκόσμιο μπάσκετ και στο κολεγιακό οι αγώνες παίζονται στα 40 λεπτά. Αυτά είναι πράγματα που κοιτάμε συνεχώς", υπογράμμισε.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ