NBA

Πιτίνο: Πώς βοήθησε τον Ρεξ Τσάπμαν να αποτοξινωθεί

Denver Nuggets vice president of player personnel Rex Chapman smiles as he talks to the media during a news conference regarding the trade of Andre Miller, Joe Smith and two first round draft picks for Philadelphia 76ers' Allen Iverson and Ivan McFarlin, Tuesday, Dec. 19, 2006, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)
Denver Nuggets vice president of player personnel Rex Chapman smiles as he talks to the media during a news conference regarding the trade of Andre Miller, Joe Smith and two first round draft picks for Philadelphia 76ers' Allen Iverson and Ivan McFarlin, Tuesday, Dec. 19, 2006, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey) AP

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ, Ρεξ Τσάπμαν, μίλησε στο "The Steam Room" για τη βοήθεια του Ρικ Πιτίνο στην τιτάνια προσπάθειά του να αποτοξινωθεί.

Τα χρήματα και η δόξα δεν φέρνουν απαραίτητα την ευτυχία και αυτό το βιώσε για τα καλά ο Ρεξ Τσάπμαν. Ο παλαίμαχος σούτινγκ γκαρντ αγωνίστηκε για 12 χρόνια στο ΝΒΑ (Χόρνετς, Μπούλετς, Χιτ και Σανς) κάνοντας μάλιστα αξιοσημείωτη καριέρα (14.6 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα).

Ωστόσο από το 2000 η ζωή του άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα και χρειάστηκε τη βοήθεια του Ρικ Πιτίνο προκειμένου να αποτοξινωθεί και να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Φίνιξ Σανς (1996-00) όπου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών και υποβλήθηκε σε επτά χειρουργικές επεμβάσεις που τον οδήγησαν στην απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Οι πόνοι ήταν έντονοι και οι γιατροί του χορήγησαν μεγάλες ποσότητες αναλγητικών χαπιών με αποτέλεσμα να του γίνουν... συνήθεια. Πολύ γρήγορα άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη, ενώ εθίστηκε στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τον τζόγο. Διέλυσε το σπίτι του, καθώς η σύζυγός του τον χώρισε και το 2014 συνελήφθη για κλοπή σε γνωστό πολυκατάστημα στην Αριζόνα.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο Κεντάκι σε μια προσπάθεια να κερδίσει και πάλι τη ζωή του. Προς αυτή την κατεύθυνση τον βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό ο πρώην τεχνικός ηγέτης του Κεντάκι και φυσικά του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο. Ο ίδιος ο Τσάπμαν μίλησε στο "The Steam Room" του δημοσιογράφου, Έρνι Τζόνσον και του Τσαρλς Μπάρκλεϊ για την περιπέτειά του και το πόσο του συμπαραστάθηκε ο Πιτίνο.

" Φανταστείτε πως δεν ήμουν ποτέ ένας παίκτης που πήγαινε σε πάρτι. Δεν έπινα, ούτε κάπνιζα. Ωστόσο μετά τις επεμβάσεις και τα αναλγητικά χάπια η ζωή μου άρχισε να αλλάζει. Βρέθηκα σε μια τρύπα και χρειαζόμουν κάποιον να με ταρακουνήσει ώστε να ζήσω ξανά" τόνισε ο Τσάπμαν, ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια:

" Ο Ρικ Πιτίνο ήρθε και μου μίλησε. Μου είπε πως “για τα επόμενα χρόνια θα φας πολλά σκ@τ@. Στην αρχή θα είναι σαν να τρως μια μεγάλη μπάλα παραλίας, μετά το μέγεθος θα είναι σαν μια μπάλα μπάσκετ, στη συνέχεια σοφτμπολ, μετά μπέιζμπολ, μετά πινγκ πονγκ και αν επιμείνεις να κάνεις τα σωστά πράγματα όλο αυτό θα τελειώσει. Και πράγματι δούλεψε.

Μετά από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις αφοσιώθηκα περισσότερο στα παιδιά μου για να τους δείξω ποιος είμαι πραγματικά".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ