ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Σίξερς κέρδισαν τους Πίστονς, αλλά έχασαν τον Μπάτλερ

Philadelphia 76ers' Joel Embiid in action during an NBA basketball game against the Detroit Pistons, Monday, Dec. 10, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Οι Σίξερς επιβλήθηκαν εύκολα με 116-102 των Πίστονς, αλλά είδαν τον Μπάτλερ να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ. Δύσκολες νίκες για Νάγκετς, Κλίπερς και Πέισερς, εύκολα οι Κινγκς.

Οι Σίξερς σημείωσαν την 6η νίκη τους στα 7 τελευταία παιχνίδια τους, επικρατώντας με 116-102 των Πίστονς. Αντί όμως για χαμόγελα υπήρχε μία "παγωμάρα" στην Φιλαντέλφεια, αφού νωρίς στο παιχνίδι είδαν τον Τζίμι Μπάτλερ να αποχωρεί με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και πλέον βρίσκονται σε... αναμμένα κάρβουνα.

Σε μία βραδιά που φάνηκε να στραβώνει το κλίμα νωρίς πάντως, οι Σίξερς βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν μάλλον εύκολα τους - χωρίς Μπλέικ Γκρίφιν (ξεκούραση) - Πίστονς, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 19-9 και το εντός έδρας ρεκόρ τους στο 14-1.

Ο Τζοέλ Εμπίντ με 24 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Μπεν Σίμονς να προσθέτει 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ και τον Φουρκάν Κορκμάζ 18 πόντους, σε μία βραδιά που οι Σίξερς είχαν 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Για τους Πίστονς, ο Λιοκ Κενάρντ είχε 28 πόντους, ο Αντρέ Ντράμοντ 21 πόντους και 17 ριμπάουντ και ο Ρέτζι Τζάκσον 15 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Σίξερς κέρδισαν τους Πίστονς, αλλά έχασαν τον Μπάτλερ

Νάγκετς - Γκρίζλις 105-99: Νίκη ψυχής για το Ντένβερ

Οι Νάγκετς παρατάχθηκαν κόντρα στους Γκρίζλις χωρίς τους τραυματίες Γκάρι Χάρις, Γουίλ Μπάρτον, Πολ Μίλσαπ και τον Τζαμάλ Μάρεϊ να αγωνίζεται με ενοχλήσεις. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, αυτό το... κάτι σαν Ντένβερ κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη με 105-99 επί των Γκρίζλις και να βελτιώσει το ρεκόρ του στο 18-9, έναντι 15-11 του Μέμφις, που στο τέλος φάνηκε να... φοβάται να κερδίσει.

Ο Νίκολα Γιόκιτς με 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Μόντε Μόρις να προσθέτει 20 πόντους και τον Μάρεϊ 16 πόντους.

Για τους Γκρίζλις, ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 19 πόντους, ο Σέλβιν Μακ 14 πόντους και ο ΤζαΜάικαλ Γκριν 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μαρκ Γκασόλ έμεινε στους 7 πόντους με 2/6 σουτ και 6 ασίστ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Σίξερς κέρδισαν τους Πίστονς, αλλά έχασαν τον Μπάτλερ

ΠΕΪΣΕΡΣ - ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ 109-101: Τα εύκολα-δύσκολα η Ιντιάνα

Οι Πέισερς πήραν να... βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους, αφού άφησαν τους Γουίζαρντς να επιστρέψουν από το -25 στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Τελικά, έστω και με περισσότερο άγχος από ότι θα επιθυμούσαν, κατάφεραν να επιβληθούν των "Μάγων" με 109-101 και να φτάσουν τις 4 σερί νίκες, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 17-10.

Ο Μάιλς Τέρνερ με 26 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 κοψίματα ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να προσθέτει 22 πόντους και τον Ντάρεν Κόλισον 10 πόντους και 17 ασίστ.

Για τους Γουίζαρντς - που παρατάχθηκαν χωρίς τον Τζον Γουόλ - ο Μπράντλεϊ Μπιλ είχε 30 πόντους και ο Κέλι Ούμπρε 23 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Σίξερς κέρδισαν τους Πίστονς, αλλά έχασαν τον Μπάτλερ

ΜΠΟΥΛΣ - ΚΙΝΓΚΣ 89-108: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο ο Φοξ

Για ένα ημίχρονο οι Μπουλς έμοιαζαν με ομάδα κόντρα στους Κινγκς, δείχνοντας να αφήνουν στην άκρη το... μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τις σκέψεις τους να μποϊκοτάρουν την τελευταία προπόνηση της ομάδας, κάτι που οδήγησε σε καταγγελία του Τζιμ Μπόιλεν . Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι Μπουλς ξανάγιναν... Μπουλς και οι Κινγκς ξέσπασαν και, κάπως έτσι, το ντέρμπι έγινε... πάρτι, με το Σακραμέντο να κερδίζει με 108-89 μέσα στο Σικάγο, με το επιμέρους σκορ των δύο τελευταίων περιόδων του αγώνα να είναι 63-33 για τους "Βασιλιάδες"!

Ο Ντι'Αρον Φοξ με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και τον Μάρβιν Μπάγκλεϊ να προσθέτουν από 16 πόντους.

Για τους Μπουλς, ο Ζακ ΛαΒίν είχε 19 πόντους και ο Λάουρι Μάρκανεν 13 πόντους, αλλά με 5/16 σουτ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Σίξερς κέρδισαν τους Πίστονς, αλλά έχασαν τον Μπάτλερ

ΣΑΝΣ - ΚΛΙΠΕΡΣ 119-123: Απόδραση στην παράταση

Οι Κλίπερς όδευαν ολοταχώς προς την γκέλα στο Φοίνιξ. Στο τέλος ωστόσο βρήκαν τον τρόπο, έστω και με το... ζόρι, να πάρουν τη νίκη με 123-119 στην παράταση και να βελτιώσουν το ρεκόρ τους στο 17-9, παραμένοντας στην 4η θέση της Δύσης. Όσο για τους Σανς, με ρεκόρ 4-23 και 9 σερί ήττες παραμένουν - με διαφορά - στην τελευταία θέση της Δύσης.

Ο Τομπάιας Χάρις με 33 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Ντανίλο Γκαλινάρι να προσθέτει 25 πόντους και τον Σάι Γκίγκλεους-Αλεξάντερ 16 πόντους.

Για τους Σανς, που είδαν τον Τι Τζέι Γουόρεν να αποβάλλεται στο πρώτο ημίχρονο, ο ΝτιΆντρ Έιτον είχε 20 πόντους και 12 ριμπάουντ και οι Ρίσον Χολμς και Μίκαλ Μπρίτζες από 19 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Οι Σίξερς κέρδισαν τους Πίστονς, αλλά έχασαν τον Μπάτλερ

AP Photo/Matt Slocum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ