NBA

Οι Γουόριορς... βαριούνται

Οι Γουόριορς... βαριούνται
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Η ήττα από τους Σανς, αλλά και οι συνολικά τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια δείχνουν ότι οι Γουόριορς περνάνε κρίση. Στην πραγματικότητα όμως απλώς... βαριούνται.

Ο Κλέι Τόμπσον δεν προσπάθησε να κρυφτεί μετά την εντός έδρας ήττα των Γουόριορς από τους Σανς . Κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους – κι ενώ πρώτα έκραξε τους φίλους των Γουόιορς – είπε όλη την αλήθεια σε λίγες λέξεις: “ Είναι δύσκολο να έχουμε την ίδια ενέργεια κάθε βράδυ, επειδή σκεφτόμαστε τα playoffs και αυτά που έρχονται”.

Η ήττα από τους Σανς είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός άσχημου 15ημερου για τους Γουόριορς, κατά την διάρκεια του οποίου μετράνε 4 ήττες σε 6 παιχνίδια. Πριν από τους Σάνς, οι πρωταθλητές ηττήθηκαν στις έδρες των Μάτζικ και Χιτ, ενώ γνώρισαν και μία βαριά ήττα από τους Σέλτικς με 95-128. Ενδιάμεσα νίκησαν μόνο τους – χωρίς Τζοέλ Εμπίντ – Σίξερς και τους Νάγκετς, στη μοναδική φορά που θύμισαν... Γουόριορς.

Τα τελευταία αποτελέσματα του Γκόλντεν Στέιτ φωνάζουν αγωνιστική κρίση. Άλλοι κάνουν λόγο για αγωνιστική κοιλιά. Στην πραγματικότητα βέβαια το πρόβλημα των Γουόριορς είναι άλλο και το έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν όλες οι ομάδες κορυφής: Απλώς... βαριούνται και περιμένουν να ξεκινήσουν τα playoffs.

Η... ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ Ο “ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ”

Οι Γουόριορς έχουν κατακτήσει τρία πρωταθλήματα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα δύο εκ των οποίων συνεχόμενα, ενώ ακόμα και την χρονιά που δεν κατέκτησαν τον τίτλο (2016) έφτασαν μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ. Θεωρούνται το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, ενώ το καλοκαίρι πρόσθεσαν σε ένα ρόστερ με τέσσερι All Star έναν ακόμα All Star, τον ΝτεΜάρκους Κάζινς. Τα πράγματα είναι ιδανικά στρωμένα για αυτούς. Υπάρχει όμως μία “λεπτομέρεια”: Για να φτάσουν να παλεύουν για το πρωτάθλημα, είναι αρχικά υποχρεωμένοι να παίξουν 82 αγώνες κανονικής περιόδου.

Είναι μεγάλη σεζόν και έχουμε παίξει πολύ μπάσκετ αυτά τα πέντε χρόνια. Δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι για 82 αγώνες” δήλωσε κάποια άλλη στιγμή ο Τόμπσον, λέγοντας πάλι τα πράγματα με το όνομά τους, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο κάποιες μαζεμένες εκτός προγράμματος ήττες. Δεν είναι ότι οι Γουόριορς υποτιμούν τους αντιπάλους τους. Το θέμα είναι ότι έπειτα από 5 χρόνια που κυριαρχούν – έστω και με ένα... διάλειμμα το 2016 – απλώς δεν βρίσκουν πάντα κίνητρο στην κανονική περίοδο.

ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΑ PLAYOFFS

Οι Γουόριορς ξέρουν ότι οι αγωνες της κανονικής περιόδου είναι... διαδικαστικοί για αυτούς. Μπορεί η Δύση να είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Αλλά οι πρωταθλητές απλώς έχουν υπερβολικά πολύ ταλέντο για να ανησυχήσουν. Ξέρουν ότι έχουν το πάνω χέρι κόντρα στους περισσότερους αντιπάλους τους, έχουν αυτή την αίσθηση ανωτερότητας. Θυμούνται ότι ακόμα και πέρυσι που είχαν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Δύση κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα κι ας χρειάστηκε μία θλάση του Κρις Πολ στους τελικούς της Δύσης για να επιστρέψουν από το 3-2 κόντρα στους Ρόκετς.

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα των Γουόριορς είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Η πραγματική πρόκληση για αυτούς είναι να ολοκληρώσουν ήρεμα την κανονική περίοδο και να ανεβάσουν στροφές όταν χρειάζεται, γυρίζοντας τον περίφημο διακόπτη. Τα προηγούμενα χρόνια αυτό ήταν αρκετό. Στο Γκόλντεν Στέιτ ελπίζουν ότι αυτό θα ισχύσει και φέτος.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ