ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χεζόνια δεν έκανε τον Άιβερσον, αλλά τον Γουέιντ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Χεζόνια δεν έκανε τον Άιβερσον, αλλά τον Γουέιντ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η κίνηση ασέβειας του Μάριο Χεζόνια να περάσει πάνω από τον πεσμένο Γιάννη Αντετοκούνμπο θύμισε σε πολλούς τον Άιβερσον. Στην πραγματικότητα όμως ο Κροάτης έκανε ό,τι πριν από 9 χρόνια ο Γουέιντ στον Βαρεχάο!

Το κάρφωμα και - κυρίως - το γεγονός ότι ο Μάριο Χεζόνια πέρασε πάνω από τον πεσμένο Γιάννη Αντετοκούνμπο στη νίκη των Νικς επί των Μπακς με 136-134 τον έκανε παγκόσμιο viral. Η δήλωση του Γιάννη ότι θα τον χτυπήσει στα γεννητικά όργανα αν προσπαθήσει να το ξανακάνει και η απάντηση του Χεζόνια έβαλαν... κι άλλο λάδι στην φωτιά. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Κροάτης δεν προσπαθούσε να μιμηθεί τον Άλεν Άιβερσον με την κίνηση ασέβειας προς τον Γιάννη, αλλά τον Ντουέιν Γουέιντ!

Σύμφωνοι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν συνδυάσει αυτό το πέρασμα πάνω από τον αντίπαλο με την κίνηση του Άιβερσον στον Ταϊρόν Λου στους Τελικούς του ΝΒΑ του 2001. Οι νεότεροι ωστόσο είναι πιθανόν να θυμούνται ότι έπειτα από ένα κάρφωμα στο πρόσωπο του Άντερσον Βαρεχάο στον αγώνα Χιτ - Καβαλίερς στις 12 Νοεμβρίου 2009 - πιθανότατα το καλύτερο της καριέρας του - ο Γουέιντ είχε κάνει ακριβώς το ίδιο στον Βραζιλιάνο σέντερ.

Δείτε την φάση του Γουέιντ, αλλά και την αντίστοιχη του Χεζόνια και κάντε τις συγκρίσεις:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ