NBA

Ο ταπεινός κύριος Γιόκιτς

Denver Nuggets center Nikola Jokic in the second half of an NBA basketball game Tuesday, Feb. 26, 2019, in Denver. The Nuggets won 121-112. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets center Nikola Jokic in the second half of an NBA basketball game Tuesday, Feb. 26, 2019, in Denver. The Nuggets won 121-112. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Ο Νίκολα Γιόκιτς πιστεύει ότι υπάρχει άλλος καλύτερος παίκτης από εκείνον που αξίζει να είναι ο MVP.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκολα Γιόκιτς στην εντός έδρας νίκη των Ντένβερ Νάγκετς επί της Οκλαχόμα με 121-112, όμως παραμένει πάντοτε ταπεινός και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναδειχθεί MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ.

Ο Σέρβος σέντερ "άγγιξε" το triple double τελειώνοντας τον αγώνα με 36 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ, με τον κόσμο στο "Pepsi Center" να τον αποθεώνει με τη σχετική ιαχή (M-V-P).

Παρ' όλα αυτά μετά το τέλος του αγώνα όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι μπορεί να είναι ο MVP της κανονικής περιόδου ήταν σαφής λέγοντας:

"Για να είμαι ειλικρινής απέναντί σας νομίζω πως είναι αστείο. Σκέφτομαι πως υπάρχει ένας καλύτερος παίκτης από εμένα που θα πάρει το βραβείο του MVP. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να παίξω καλό και ομαδικό μπάσκετ".

Οι αριθμοί του 24χρονου σταρ πάντως είναι επιπέδου MVP. Σε 59 αγώνες έως τώρα σκοράρει κατά μέσο όρο 20,7 πόντους, ενώ μαζεύει 10,7 ριμπάουντ και μοιράζει 7,7 ασίστ, προσθέτοντας 1,7 κλεψίματα κι αποδεικνύοντας ότι το παιχνίδι του έχει πολλές πλευρές. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά συνεχώς βελτιώνεται και γίνεται ακόμα πιο σημαντικός για τους Νάγκετς.

Παρ' όλα αυτά παραμένει ταπεινός και αναγνωρίζει ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος από εκείνον για να αναδειχθεί MVP. Αυτός ίσως και να είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος αποτελεί έναν εκ των βασικών υποψήφιων για το βραβείο.

Δείτε το video με την εκπληκτική εμφάνιση του Γιόκιτς στο παιχνίδι με τους Θάντερ:

Photocredits: AP/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ