NBA

Ο Στέφεν Κάρι "επέστρεψε"

Ο Στέφεν Κάρι "επέστρεψε"
AP Photo/Eric Gay AP PHOTO/ERIC GAY

Ο Στέφεν Κάρι, το ιστορικό δεύτερο ημίχρονο, η συμβολική κίνηση των παπουτσιών και η ατάκα του Στιβ Κερ που χαρακτηρίζει απόλυτα τον σούπερ σταρ των Γουόριορς (VIDEO).

Ο Στέφεν Κάρι πραγματοποιούσε άλλη μία κακή εμφάνιση στον έκτο αγώνα με τους Ρόκετς. Την χειρότερή του στη σειρά. Ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο δίχως να σημειώσει ούτε έναν πόντο, κάτι που είχε να συμβεί από τις 23 Νοεμβρίου 2012, δηλαδή σχεδόν 6,5 χρόνια. Αστόχησε και στα πέντε σουτ που επιχείρησε και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είχε και τρία φάουλ. Κι όμως, μία από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του έγινε μία που θα θυμάται για πάντα . Αυτός. Οι συμπαίκτες του. Όλος ο οργανισμός των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

" Αυτή ήταν μία από τις καλύτερες νίκες που σημειώσαμε σε αυτά τα εννέα χρόνια που είμαι ιδιοκτήτης της ομάδας", δήλωσε μετά το 118-113 επί των Ρόκετς ο ιδιοκτήτης των "πολεμιστών", Τζο Λέικομπ, ο οποίος έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα με την συγκεκριμένη ομάδα από τότε που την αγόρασε. Οι Γουόριορς την πέτυχαν χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ -και τον ΝτεΜάρκους Κάζινς. Με τους Ρόκετς πλήρεις, διψασμένους και αποφασισμένους, να παίζουν στο γήπεδό τους, όπου μετρούσαν 12 σερί νίκες. Με τον Κρις Πολ και τον Τζέιμς Χάρντεν να βάζουν μαζί 62 πόντους. Και με τον Στέφεν Κάρι να έχει ένα ιστορικά κακό πρώτο ημίχρονο.

Ποτέ στην καριέρα του (επί συνόλου 102 αγώνων) ο σούπερ σταρ του Γκόλντεν Στέιτ δεν είχε κλείσει ένα ημίχρονο στα playoffs χωρίς να σκοράρει. Και έβαλε 33 στο δεύτερο ημίχρονο, τους περισσότερους που έχει πετύχει ποτέ σε ένα ημίχρονο αγώνα της postseason. Τους περισσότερους που σημείωσε τα τελευταία 20 χρόνια στα playoffs οποιοσδήποτε παίκτης που δεν είχε σκοράρει προηγουμένως στο πρώτο μισό ενός αγώνα. Έξι λιγότερους από το ρεκόρ πόντων για το δεύτερο ημίχρονο (39), το οποίο κρατάει ο Σλίπι Φλόιντ από το 1982 στα playoffs.

Όπως είπε και ο Στιβ Κερ μετά το έκτο παιχνίδι στο Χιούστον: " Αυτός είναι ο Στεφ. Εάν αυτό το παιχνίδι δεν αντικατοπτρίζει ποιος είναι ο Στέφεν Κάρι, δεν ξέρω ποιο άλλο θα μπορούσε να το κάνει". Ακριβώς αυτός είναι ο Κάρι. Ένας παίκτης που όταν πάρει μπροστά απλά δεν σταματάει. Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ πέτυχε 23 πόντους στην τέταρτη περίοδο και 16 από τους τελευταίους 19 πόντους της ομάδας του. Όλους στα τελευταία πέντε λεπτά.

Ο Κάρι ήταν αυτός που σκόραρε, κάθε φορά που οι Ρόκετς προσπαθούσαν να "πιάσουν" τους Γουόριορς στο σκορ στα τελευταία λεπτά. Και όλα αυτά έχοντας πάθει από τα μέσα της τέταρτης περιόδου υποτροπή στο δάχτυλο του αριστερού χεριού που είχε "βγάλει" στο δεύτερο ματς της σειράς. Ο Κάρι πονούσε τόσο πολύ, που κάθε φορά που δεν είχε την μπάλα στην κατοχή του, το κρατούσε με το άλλο χέρι. Ακόμα και την ώρα που έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση. Είπαμε, όμως, αυτός είναι ο Στέφεν Κάρι.

Ο Στέφεν Κάρι "επέστρεψε"
AP Photo/Eric Christian Smith AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

" Τα παιδιά μου είπαν στο ημίχρονο να παραμείνω επιθετικός. Στο δεύτερο ημίχρονο απλά εκμεταλλεύτηκα τη στιγμή. Είμαι υπερήφανος για αυτή την ομάδα. Μία νίκη σαν την αποψινή δεν επιτυγχάνεται χωρίς να πιστεύεις στον εαυτό σου", τόνισε ο σούπερ σταρ του Γκόλντεν Στέιτ, που έκανε και μία συμβολική κίνηση πριν από το ματς. Φόρεσε το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που σχεδίασε για αυτόν η Under Armour το 2015. Την τελευταία φορά δηλαδή που οι Γουόριορς κατέκτησαν το πρωτάθλημα χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ στην ομάδα...

Ο Κέβιν Ντουράντ είναι το " απόλυτο όπλο", όπως τον έχει αποκαλέσει ο Στιβ Κερ. Ο σούπερ σταρ των Γουόριορς. Ο " καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ", όπως είπε και ο ίδιος ο Κάρι αμέσως μετά την λήξη του έκτου αγώνα . Χωρίς τον καλό Κάρι, πάντως, οι Γουόριορς δεν κερδίζουν εύκολα. Οι "Dubs" έχουν πλέον ρεκόρ 29-4 όποτε ο Κάρι πετυχαίνει 30 ή περισσότερους πόντους στα playoffs. Κερδίζουν δηλαδή περίπου τα 9 από τα 10 παιχνίδια που δίνουν (87,9%). Ξέρετε πόσοι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ έχει καλύτερο ποσοστό; Κανείς.

Photo credits: AP Photo/Eric Gay

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ