NBA

Γουόριορς: Το 30-4 χωρίς τον Ντουράντ και το σερί των "Showtime" Lakers

Γουόριορς: Το 30-4 χωρίς τον Ντουράντ και το σερί των "Showtime" Lakers

Οι Γουόριορς έχουν ρεκόρ 30-4 στα παιχνίδια που παίζει ο Στέφεν Κάρι και απουσιάζει ο Κέβιν Ντουράντ! Διαβάστε επίσης ποιο είναι το σερί των Λέικερς που ισοφάρισαν οι "Dubs".

Ο Κέβιν Ντουράντ ανέβασε τους Γουόριορς ένα επίπεδο ψηλότερα, τους έκανε να μοιάζουν ανίκητοι σε βάθος χρόνου. Εντούτοις μας έκανε παράλληλα να ξεχάσουμε κάτι που ίσχυε και πριν από την εποχή του "K.D.": Το Γκόλντεν Στέιτ ήταν και χωρίς αυτόν η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ. Κάτι που αποδείχθηκε για πολλοστή φορά στον έκτο αγώνα της σειράς με τους Ρόκετς.

Οι Γουόριορς δεν χρειάστηκαν τον Ντουράντ για να νικήσουν το Χιούστον 118-113 , αφού στο τέλος "καθάρισε" για τον απόντα "K.D." ο Στέφεν Κάρι. Αυτό βέβαια δεν συνέβη για πρώτη φορά. Ούτε για δεύτερη. Ούτε για τρίτη. Από το 2016 και μετά το Γκόλντεν Στέιτ έχει δώσει συνολικά 34 αγώνες στους οποίους απουσίασε ο Κέβιν Ντουράντ και έπαιξε ο Στέφεν Κάρι. Το ρεκόρ τους σε αυτά τα παιχνίδια είναι αισίως 30-4!

ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΕΪΚΕΡΣ ΤΩΝ 80s

Ο Κάρι συνηθίζει μάλιστα να ανεβάζει επίπεδο το παιχνίδι του σε αυτούς τους αγώνες. Αυτό ακριβώς έκανε και στον 6ο αγώνα στο Χιούστον, παρότι δεν σκόραρε ούτε έναν πόντο στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά τα τελευταία εξίμισι χρόνια. Πέτυχε 33 πόντους στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και οδήγησε τους "πολεμιστές" στη νίκη και ταυτόχρονα στην πρόκριση στους δυτικούς Τελικούς για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Μόνο μία ομάδα στο παρελθόν έχει καταφέρει να φτάσει στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας πέντε φορές στη σειρά. Ήταν οι Λος Άντζελες Λέικερς της εποχής του "Showtime", όταν συμμετείχαν σε οκτώ διαδοχικούς δυτικούς τελικούς από το 1982 έως το 1989, χάνοντας μόνο μία από αυτές τις σειρές -το 1986 από τους Χιούστον Ρόκετς.

Photo credits: AP Photo/Kamil Krzaczynski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ