ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντουράντ εξήγησε γιατί δεν θα παίξει στους Λέικερς με τον ΛεΜπρόν

Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) shoots between Golden State Warriors forward Kevin Durant, left, and guard Andre Iguodala during the first half of an NBA preseason basketball game Wednesday, Oct. 10, 2018, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)
Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) shoots between Golden State Warriors forward Kevin Durant, left, and guard Andre Iguodala during the first half of an NBA preseason basketball game Wednesday, Oct. 10, 2018, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher) AP

Το καλοκαίρι του 2019 ο Κέβιν Ντουράντ θα είναι free agent, όμως μετά από αυτά που είπε για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, δεν πρόκειται να τον δούμε στους Λος Άντζελες Λέικερς. "Το περιβάλλον γύρω του είναι τοξικό" είπε χαρακτηριστικά.

Την 1η Ιουλίου 2019 ο Κέβιν Ντουράντ θα είναι free agent και θα έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί με όποια ομάδα θέλει, χωρίς να έχει τον παραμικρό περιορισμό. Προς το παρόν, ο 30χρονος superstar που προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να ξεπεράσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς για να γίνει ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, σβήνει πιθανούς προορισμούς από τη λίστα του με το Λος Άντζελες να μοιάζει κι αυτό εκτός συναγωνισμού για το ταλέντο του.

Ο Ντουράντ μίλησε στον Ρικ Μπούσερ και το BleacherReport.com για τον "Βασιλιά" του παγκόσμιου μπάσκετ, με τον τίτλο του κειμένου να δίνει το στίγμα: " Γιατί δεν θέλει πλέον κανείς να παίζει μαζί με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς;". Ο σούπερσταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έδωσε τρομερές ατάκες για όσα βρίσκονται γύρω από τους Λέικερς και τον νέο ηγέτη τους, ωστόσο προς το τέλος των δηλώσεών του προσπάθησε να βγάλει λίγο βάρος από τις πλάτες του αντιπάλου του. Ο Πολ Τζορτζ κι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς προτίμησαν το περασμένο καλοκαίρι τους Θάντερ και τους Γουόριορς, ο Καγουάι Λέοναρντ δεν ενδιαφέρεται να μετακομίσει στους Λέικερς και μάλλον προτιμά τους Κλίπερς και πλέον όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί το καλοκαίρι του 2019 με την ιστορική ομάδα της Καλιφόρνια που θα προσπαθήσει να βρει έναν ακόμη σούπερσταρ.

Αναλυτικά οι ατάκες του Κέβιν Ντουράντ:

" Εξαρτάται τι είδους παίκτης είσαι. Αν είσαι ο Κάιλ Κόρβερ, τότε έχει νόημα γιατί δεν είσαι η πρώτη επιλογή της ομάδας σου, δεν πλησιάζεις καν εκεί. Παίκτες σαν τον Κόρβερ εκμεταλλεύονται αθλητές που μπορούν να διεισδύσουν και να πασάρουν, παίκτες που μπορούν να τον βγάλουν ελεύθερο στην περιφέρεια. Αν, όμως, είσαι ένας νεότερος παίκτης σαν τον Καγουάι Λέοναρντ, ένα ταίριασμα με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν βγάζει νόημα. Ο Καγουάι θέλει να έχει τη μπάλα στα χέρια του, θέλει να ελέγχει την επίθεση, να δίνει τον ρυθμό με τα ποστ-απ του. Έτσι παίζει το άθλημα εκείνος. Πολλοί νεαροί παίκτες έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, δεν χρειάζονται άλλον τέτοιο τύπο δίπλα τους.

Ο Κέβιν Λοβ, για παράδειγμα, έπρεπε να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι του για να ταιριάξει, έπρεπε να γίνει σουτέρ. Γι' αυτό θα έπρεπε να τον εκτιμήσει περισσότερο ο κόσμος, γιατί άλλαξε το στυλ του. Ο Κρις Μπος έκανε το ίδιο. Ο ΛεΜπρόν είναι παίκτης που θέλει να έχει δίπλα του ανθρώπους που μπορούν να σουτάρουν. Νεαρούς παίκτες που βρίσκονται σε διαδικασία βελτίωσης. Πάντα θα είναι δύσκολο για εκείνους, διότι ο ΛεΜπρόν απαιτεί τόσο πολύ τη μπάλα, θέλει να έχει τον έλεγχο στην επίθεση και να δημιουργεί για όσους βρίσκονται γύρω του. Έχει τόσους πολλούς οπαδούς, ακόμη και οι δημοσιογράφοι του συμπεριφέρονται με δουλοπρέπεια! Είμαστε εδώ για το μπάσκετ και δεν ασχολούμαστε με αυτό πολλές φορές. Μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί πολλοί δεν θέλουν να βρεθούν σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον, ειδικά από τη στιγμή που όλοι δίνουν τόση σημασία σε αυτό! Δεν φταίει βέβαια ο ΛεΜπρόν, αλλά οι... groupies του στα media που πιάνονται από κάθε λέξη. Φύγετε και αφήστε μας να παίξουμε μπάσκετ".

Ο Τρέβορ Αρίζα, από την πλευρά του, εξήγησε πως: " Αν ήμουν free agent, θα σκεφτόμουν τα πάντα. Ο δικός μου ρόλος, βέβαια, είναι διαφορετικός από εκείνους του Πολ Τζορτζ και του Καγουάι Λέοναρτ. Τους ζητούν να κάνουν πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνω εγώ. Αν έχεις τα ίδια χαρακτηριστικά με τον ΛεΜπρόν, γιατί να θέλεις να παίξεις δίπλα σε κάποιον που κάνει τα ίδια πράγματα με εσένα. Μπορώ να καταλάβω γιατί παίζουν κάπου αλλού και όχι μαζί του".

Και κάπως έτσι, μια νέα rivalry γεννιέται στο ΝΒΑ. Αυτή ανάμεσα στους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ( μετά και τις δηλώσεις του Κόμπι Μπράιαντ ), αν και οι πρώτοι έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να γίνουν contenders...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ