NBA

Ο Ντίνγουιντι καλεί τον κόσμο να αποφασίσει πού θα παίξει το 2021/22

Brooklyn Nets guard Spencer Dinwiddie looks to pass during the first quarter of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies, Wednesday, March 4, 2020, in New York. (AP Photo/Kathy Willens)
Brooklyn Nets guard Spencer Dinwiddie looks to pass during the first quarter of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies, Wednesday, March 4, 2020, in New York. (AP Photo/Kathy Willens) AP PHOTO/KATHY WILLENS

Ο Σπένσερ Ντίγουιντι βάζει τον κόσμο στο... παιχνίδι για το πού θα βρίσκεται το 2021/22, σε περίπτωση που οι φίλαθλοι καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό των 24.6 εκατ. δολαρίων σε BitCoin.

Το καλοκαίρι του 2019, ο Σπένστερ Ντίνγουιντι υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τους Μπρούκλιν Νετς αντί του ποσού των 34.000.000 δολαρία. Κεφαλαιοποίησε τις σπουδαίες σεζόν που έκανε, με ένα μεγάλο συμβόλαιο, το οποίο πάντως μπορεί να μην τιμήσει μέχρι τέλους. Κι αυτό γιατί στη συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές, προβλέπεται η δυνατότητα του 27χρονου γκαρντ να "βγει" από αυτή, εφόσον το επιθυμεί.

Αυτή τη... λεπτομέρεια (σημαντική βέβαια) έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο Σπένσερ Ντίνγουιντι, καλώντας τον κόσμο να αποφασίσει πού θα παίξει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Όχι έτσι απλά όμως. Ο περιφερειακός των Μπούκλιν Νετς ανακοίνωσε πως ξεκίνησε εφόσον οι φίλαθλοι συγκεντρώσουν -για εκείνον- μέσω δωρεάς το ποσό των 24.6 εκατομμυρίων δολαρίων σε BitCoin, θα τους δώσει τη δυνατότητα να επιλέξουν με ποια ομάδα θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σε περίπτωση που αυτό το ποσό δεν συγκεντρωθεί, τότε δεσμεύτηκε να προσφέρει όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπίες.

Είναι σαφές πως πέραν του "παιχνιδιού" με τους φιλάθλους, έχει στο μυαλό του τη δυνατότητα διπλασιασμού των χρημάτων που θα λάμβανε βάσει της περσινής συμφωνίας με το Μπρούκλιν. Για την ακρίβεια, τα 24.6 εκατομμύρια δολάρια είναι τα χρήματα από αυτά που μπορεί να εισπράξει εφόσον μείνει στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2022, οπότε κι εκπνέει το συμβόλαιό του.

"Οι αθλητικές εταιρείες και οι χορηγοί επηρεάζουν τις αποφάσεις των ομάδων όλη την ώρα. Ο μεγαλύτερος χορηγός μου/μας θα είναι πάντα οι φίλαθλοι, επομένως θέλω να διασκεδάσω ενώ είμαστε σε καραντίνα. Ελπίζω πως οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των ομάδων δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό, προκειμένου να μην υπάρχει κάτι μη νόμιμο σε αυτού του είδους τη χορηγική συμφωνία" ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του, ο Σπένσερ Ντίνγουιντι.

Η ανακοίνωση ήρθε από τον ίδιο μέσω των social media του.

AP Photo/Kathy Willens

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ