NBA

Ο Κάζινς καθορίζει το ταβάνι των Λέικερς

Ο Κάζινς καθορίζει το ταβάνι των Λέικερς
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Η απόκτηση του Άντονι Ντέιβις έκανε θόρυβο. Ο ΛεΜπρόν είναι ο... ΛεΜπρόν. Τα κλειδιά ωστόσο για την εκτόξευση των Λέικερς τα κρατάει ένας παίκτης που όλοι έχουν ξεγράψει: Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς.

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς είδε τις ομάδες να μην τον εμπιστεύονται. Να θεωρούν ότι δεν είναι ο παίκτης που ήταν πριν τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη αχίλλειου τένοντα) στις 26 Ιανουαρίου 2018. Μπορεί πράγματι να μην είναι ο ίδιος παίκτης. Αν ωστόσο μπορεί ακόμα να κάνει την διαφορά, τότε η σεζόν 2019/20 θα έχει πολύ ενδιαφέρον στο ΝΒΑ.

Έχει περάσει 1.5 χρόνος από τον σοβαρό τραυματισμό του Κάζινς, αλλά και μερικοί μήνες από την ρήξη τετρακεφάλου που υπέστη στα playoffs της σεζόν 2018/19. Βγαίνοντας στην ελεύθερη αγορά, ο Κάζινς ανακάλυψε ότι οι περισσότερες ομάδες τον θεωρούν “ξεγραμμένο”. Καμία ομάδα δεν φάνηκε διατεθειμένη να ρισκάρει μαζί του. Κάπου εκεί εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι Λέικερς.

Βλέποντας τον Κουάι Λέοναρντ να προτιμάει τους Κλίπερς, οι Λέικερς πήγαν στο... Plan B. Μέρος αυτού του σχεδίου ήταν και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς και σε μία κίνηση που αιφνιδίασε πολύ κόσμο ανακοίνωσαν την απόκτησή του. Ο θηριώδης σέντερ αποφάσισε να πάει να κάνει παρέα στους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις. Κι αν η συγκεκριμένη κίνηση δεν πήρε την προβολή που θα έπαιρνε αν είχε συμβεί πριν από 1.5 χρόνο, το γεγονός ότι πέρασε στα... ψιλά δείχνει ότι ο κόσμος έχει πράγματι ξεγράψει τον Κάζινς. Πάνω από όλα όμως όλοι δείχνουν να ξεχνούν τι μπορεί να συμβεί αν ο Κάζινς είναι σε καλή κατάσταση.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Είναι δεδομένο ότι ο Κάζινς δεν πρόκειται να έχει στους Λέικερς τους αριθμούς που είχε στους Πέλικανς την σεζόν 2017/18 πριν τον τραυματισμό του, όταν είχε 25.2 πόντους, 12.9 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 1.6 κοψίματα μέσο όρο σε 36.2 λεπτά συμμετοχής. Σε μία ομάδα όμως που υπάρχουν οι ΛεΜπρόν και Ντέιβις, δεν χρειάζεται να έχει αυτούς τους αριθμούς. Σε μία ομάδα όπου θα συνυπάρξει με δύο από τους πέντε (ή δέκα, ανάλογα την οπτική του καθενός) παίκτες στο ΝΒΑ, ο Κάζινς θα είναι τρίτη επιλογή. Αυτό το σενάριο όμως είναι που πρέπει να τρομάζει.

Ο κόσμος έχει στο μυαλό του τον Κάζινς των τελικών του ΝΒΑ, που ήταν ένα βήμα πιο αργός από το συνηθισμένο, που είχε πρόβλημα στην άμυνα και δυσκολευόταν να τρέξει πάνω-κάτω το γήπεδο. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως πολλοί είναι πως ο Κάζινς ήταν εμφανώς ανέτοιμος και με πρόβλημα φυσικής κατάστασης, αφού είχε μείνει εκτός δράσης για 45 μέρες λόγω τραυματισμού στο πόδι. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν είχε ανάσες και απλώς ήθελε να βοηθήσει, ρισκάροντας την υγεία του. Ο Κάζινς δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ. Απλώς χρειάζεται προπονήσεις για να βρεθεί σε ένα καλό επίπεδο.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΕΪΚΕΡΣ

Οι Λέικερς έχουν τα πάντα να κερδίσουν και τίποτα να χάσουν με την περίπτωση του Κάζινς. Δεδομένου ότι έχουν ήδη στο ρόστερ τους τον Τζαβέιλ ΜακΓκί στην θέση του σέντερ, η απόκτηση του Κάζινς ήταν μία πολυτέλεια. Αν ο άλλοτε θηριώδης σέντερ βρεθεί έστω στο 80% του άλλοτε All Star εαυτού του, τότε θα μοιάζει με... πυρηνικό όπλο ως τρίτη επιλογή στο πλευρό των Τζέιμς και Ντέιβις.

Στην πραγματικότητα, ο Κάζινς είναι ο παίκτης που έχει την δυνατότητα να εκτοξεύσει τους Λέικερς. Αν παίξει ως All Star στο πλευρό των Τζέιμς και Ντέιβις, τότε οι Λέικερς δεν θα είναι απλώς διεκδικητές του τίτλου, αλλά ένα από τα φαβορί, αφού δεν θα υπάρχουν πολλές ομάδες που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μία γραμμή ψηλών με αυτούς τους τρεις, όταν γύρω τους υπάρχουν σουτέρ όπως ο Ντάνι Γκριν και ο Κάιλ Κούζμα. Όπως και να έχει, η σεζόν 2019/20 θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον...

AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ