NBA

ΝΒΑ: Οι ομάδες πήραν άδεια να κάνουν τεστ κορονοϊού σε ασυμπτωματικούς

Fans watch during the second half of an NBA basketball game between the Philadelphia 76ers and the Detroit Pistons, Wednesday, March 11, 2020, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Το ΝΒΑ πήρε άδεια για να υποβάλλει σε τεστ κορονοϊού τους παίκτες και τους εργαζομένους των ομάδων. Δεν θα τα στερηθούν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη.

Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν στο ΝΒΑ, με το ESPN να αποκαλύπτει ότι η λίγκα πήρε άδεια προκειμένου οι ομάδες να μπορούν να υποβάλλουν σε τεστ κορονοϊού ασυμπτωματικούς παίκτες και εργαζομένους.

Στο ΝΒΑ είχαν ξεκαθαρίσει πριν από μερικές ημέρες ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, απαγορεύοντας σε ασυμπτωματικούς παίκτες να υποβληθούν σε σχετικές εξετάσεις. Τα δεδομένα όμως φαίνεται ότι έχουν αλλάξει.

Η λίγκα προσπαθεί δειλά-δειλά να μπει σε ρυθμό με το άνοιγμα των εγκαταστάσεων κάποιων ομάδων - έστω και με περιορισμούς - με το ΝΒΑ να εξασφαλίζει άδεια για τις ομάδες της προκειμένου να κάνουν τα σχετικά τεστ. Οι Λέικερς, οι Κλίπερς και οι Μάτζικ είναι οι πρώτες ομάδες που λέγεται ότι εξασφάλισαν την σχετική άδεια, με όλες τις πλευρές να ξεκαθαρίζουν ότι τους έχει γνωστοποιηθεί ότι τα συγκεκριμένα τεστ δεν πρόκειται να λείψουν από το σύστημα υγείας και ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι δύο ομάδες που άνοιξαν τις εγκαταστάσεις τους, οι Μπλέιζερς και οι Καβαλίερς, δεν είχαν διαθέσιμα τεστ κορονοϊού για τους παίκτες που προσήλθαν στις εγκαταστάσεις για ατομική προπόνηση, παρά απλώς τήρησαν το πρωτόκολλο που απαιτείται για να προπονηθούν.

AP Photo/Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ