NBA

Μιλγουόκι Μπακς: Το... δικέφαλο τέρας

Μιλγουόκι Μπακς: Το... δικέφαλο τέρας

Οι 80 πόντοι των Μπακς μέσα από την ρακέτα, ο ρόλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η υπενθύμιση ότι τα "ελάφια" είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα που βάζει πολλά τρίποντα (VIDEO).

Οι Μπακς... τρομάζουν το ΝΒΑ τον τελευταίο καιρό. Και το κάνουν με ποικίλους τρόπους. Όχι μόνο με την ικανότητά τους στο μακρινό σουτ και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών καλών σουτέρ στο γήπεδο, οι οποίοι ανοίγουν διάπλατα τις αντίπαλες άμυνες. Το κάνουν και με ένα στοιχείο που διαθέτουν εν αφθονία και μάλλον υποτιμάται από την αρχή της χρονιάς: την ικανότητά τους να φτάνουν στο αντίπαλο καλάθι.

Αν υπάρχει ένα στατιστικό που έβγαλε μάτια στον αγώνα των Μπακς με τους Μάβερικς , αυτό δεν είναι άλλο από τους πόντους που είχαν οι δύο ομάδες μέσα από την ρακέτα:

80 οι Μπακς, 26 οι Μάβερικς.

" Απίστευτο στατιστικό", είπε μετά το ματς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. " Όταν έχεις όμως σπουδαίους συμπαίκτες και καλούς σουτέρ, η ρακέτα ανοίγει και δημιουργούνται προϋποθέσεις για ελεύθερα λέι-απ. Παίζουμε απλά, με ρυθμό, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Εμμένουμε στο αγωνιστικό πλάνο μας, ακόμα κι όταν δεν βάζουμε τρίποντα, βάζουμε εύκολα λέι-απ". Η διαφορά του συγκεκριμένου αγώνα με τους περισσότερους φετινούς είναι ότι δεν ήταν μόνο ο Αντετοκούνμπο αυτός που σκόραρε διαρκώς μέσα από την ρακέτα . Το παράδειγμά του ακολούθησαν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

" Ο Αντετοκούνμπο είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά 80 πόντοι μέσα από την ρακέτα είναι απλά εξωφρενικό. Σε αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να μαρκάρεις τις διεισδύσεις με θέληση και δύναμη. Εμείς δεν το κάναμε αυτό", τόνισε ο Ρικ Καρλάιλ, βλέποντας το Μιλγουόκι να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια με την αθλητικότητά του, τα μεγάλα κορμιά και φυσικά το αγωνιστικό πλάνο του Μάικ Μπούντενχολζερ, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την φετινή μεταμόρφωση του.

Βλέπετε, οι Μπακς δεν βάζουν συχνά 80 πόντους μέσα από την ρακέτα σε ένα παιχνίδι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σκοράρουν αρκετά από κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με το teamrankings.com το Μιλγουόκι είναι 3ο φέτος σε όλο το ΝΒΑ σε πόντους μέσα από την ρακέτα με 54,9 κατά μέσο όρο. Μόνο οι Πέλικανς (58,2) και οι Λέικερς (56,3) σημειώνουν περισσότερους πόντους από τα "ελάφια" μέσα από την ρακέτα στο ΝΒΑ.

Οι πόντοι στην ρακέτα

Ομάδα Πόντοι στην ρακέτα
1. Νιου Όρλεανς Πέλικανς 58,2
2. Λος Άντζελες Λέικερς 56,3
3. Μιλγουόκι Μπακς 54,9
4. Ντένβερ Νάγκετς 53,5
5. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 52,8

Μάλιστα, οι Μπακς έχουν ανεβάσει κατά 7,6 σε σχέση με την περσινή χρονιά τους πόντους που βάζουν ανά αγώνα μέσα από την ρακέτα. Και όλα αυτά την ίδια χρονιά που είναι δεύτεροι σε όλο το ΝΒΑ σε πόντους που παίρνουν πίσω από την γραμμή του τρίποντου (39,8 κατά μέσο όρο), πίσω μόνο από τους Χιούστον Ρόκετς! Ναι, στον ίδιο τομέα που ήταν 27οι πέρυσι σε ολόκληρο το ΝΒΑ με 26,5 πόντους ανά αγώνα από τρίποντα, δηλαδή 13,3 λιγότερους σε σύγκριση με τα φετινά τους νούμερα.

" Όταν έχεις τον Greek Freak να βάζει σε όλο το ματς λέι-απ, συνήθως είναι μία καλή βραδιά για εμάς", έλεγε χαριτολογώντας ο Ερικ Μπλέντσο μετά τη νίκη στο Ντάλας. Και όταν δεν βάζει ο Γιάννης, θα βάζει κάποιος άλλος. Και όταν δεν μπαίνουν στην ρακέτα, θα βάζουν τρίποντα.

Πώς να το σταματήσεις αυτό;

Photo credits: AP Photo/LM Otero

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ