NBA

Λέικερς: Ψάχνουν απεγνωσμένα scoring γκαρντ και έχουν δύο στόχους

Miami Heat guard Dion Waiters (11) drives to the basket as Los Angeles Clippers guard Landry Shamet (20) defends during the second half of an NBA basketball game, Friday, Jan. 24, 2020, in Miami. (AP Photo/Lynne Sladky)
Miami Heat guard Dion Waiters (11) drives to the basket as Los Angeles Clippers guard Landry Shamet (20) defends during the second half of an NBA basketball game, Friday, Jan. 24, 2020, in Miami. (AP Photo/Lynne Sladky) AP

Δύο παίκτες εξετάζουν οι Λέικερς με στόχο να ενισχύσουν τον πάγκο τους με έναν ικανό σκόρερ εν όψει της τελικής ευθείας της κανονικής περιόδου και των playoffs. Γουέιτερς και Σμιθ παλεύουν για μια θέση.

Η σεζόν τους εξελίσσεται αρκετά καλά. Έχουν το καλύτερο ρεκόρ στη Δυτική Περιφέρεια (39-12) και το δεύτερο καλύτερο σε όλο το ΝΒΑ πίσω από εκείνο των Μπακς (45-7), βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από τους Νάγγετς και τους Κλίπερς, αντιλαμβάνονται όμως ότι τους λείπει τουλάχιστον ένα κομμάτι ώστε να μπουν στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου με καλύτερες πιθανότητες να είναι πανέτοιμοι στην έναρξη των playoffs.

Οι Λέικερς δεν έκαναν κάποια ανταλλαγή πριν από την Trade Deadline που θα άλλαζε το status της ομάδας, κοιτάζουν όμως μερικές περιπτώσεις διαθέσιμων γκαρντ που μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να τους προσφέρουν λίγη βοήθεια στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

Με τον Ντάρεν Κόλισον να κάνει πίσω και να αποφασίζει ότι δεν αισθάνεται έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ , οι παράγοντες των Λέικερς στρέφονται πλέον στον Τζέι Αρ Σμιθ και τον Ντίον Γουέιτερς που δεν μπορούν να θεωρηθούν σπουδαίες περιπτώσεις, είναι όμως ελεύθεροι και έχουν κάποια από τα στοιχεία που χρειάζεται ο Φρανκ Βόγκελ.

Ο Γουέιτερς αποχώρησε από τους Χιτ με ανταλλαγή, πήγε στο Μέμφις και αποδεσμεύθηκε. Εχει παίξει ελάχιστα φέτος, είχε αρκετά επεισόδια με τον Πατ Ράιλι και τον Έρικ Σπόλστρα, ήταν ξένο σώμα για την ομάδα του Μαϊάμι κι ο εκκεντρικός του χαρακτήρας δεν του έχει επιτρέψει να παίξει καλό μπάσκετ με συνέπεια και σταθερότητα. Ο Σμιθ δεν έχει βρει ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι, θα είναι σίγουρα "σκουριασμένος", διαθέτει όμως την εμπειρία των playoffs και στο Λος Άντζελες θεωρούν ότι αξίζει να ρισκάρουν με εκείνον γνωρίζοντας ότι μπορεί να έχει τις καλές, τις πολύ καλές, τις κακές και τις πολύ άσχημες στιγμές του σε άμυνα κι επίθεση.

Οι Λέικερς έχουν "βγάλει" τη σεζόν με 13 παίκτες (Κάλντγουελ-Πόουπ, Χάουαρντ, Γκριν, Τζέιμς, ΜακΓκί, Καρούζο, Ντέιβις, Κούζμα, Ντάνιελς, Μπράντλι, Ρόντο, Ντάντλι, Κουκ), καθώς οι Αντετοκούνμπο, Χόρτον-Τάκερ, Νόρβελ πήραν ελάχιστες ευκαιρίες και πολύ λίγα λεπτά για να θεωρηθούν μέλη του ροτέισον του Φρανκ Βόγκελ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ