NBA

Κώστας Κουφός: Με τις βαλίτσες έτοιμες για ανταλλαγή

Sacramento Kings center Kosta Koufos clenches his fist after the Kings scored against the Orlando Magic during the second half of an NBA basketball game Friday, March 9, 2018, in Sacramento, Calif. The Kings won 94-88. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
AP Photo/Rich Pedroncelli AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν κι ο Κώστας Κουφός ξέρει πως οι Σακραμέντο Κινγκς θα τον ανταλλάξουν πριν τις 7/2 αν βρουν διαθέσιμο έναν καλό γκαρντ. Διαβάστε τα δεδομένα στην περίπτωση του 30χρονου σέντερ.

Η 7η Φεβρουαρίου πλησιάζει, μαζί και η διορία των ομάδων του ΝΒΑ να προχωρήσουν σε ανταλλαγές είτε για να δυναμώσουν τα ρόστερ τους, είτε για να ελαφρύνουν τα μισθολόγιά τους, είτε για να πάρουν draft picks που θα τις βοηθήσουν να "χτίσουν" το μέλλον τους. Μία από τις ομάδες που κινούνται δυναμικά και θα είναι πολύ ενεργές τις επόμενες μέρες, είναι οι Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν έναν ποιοτικό γκαρντ που θα τους βοηθήσει να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα playoffs μετά από αρκετά χρόνια.

Η ομάδα του Σακραμέντο είναι αυτή τη στιγμή 10η στη Δυτική Περιφέρεια, έχει ίδιο ρεκόρ (23-21) με τους ένατους Λος Άντζελες Λέικερς και μία νίκη λιγότερη από τους όγδοους Γιούτα Τζαζ. Ο Ντι Άαρον Φοξ είναι ο βασικός της πόιντ γκαρντ, ο Φρανκ Μέισον ο αναπληρωματικός του και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει τρίτη επιλογή, με αποτέλεσμα οι "Βασιλιάδες" να κοιτάζουν αυτή τη στιγμή την περίπτωση του Τζέρεμι Λιν που βρίσκεται στο trading block των Χοκς.

Θεωρείται δεδομένο πως οι Κινγκς θα προχωρήσουν σε αλλαγές στο ρόστερ τους με στόχο να το ενισχύσουν, έχουν χώρο στο salary cap και δύο καλά συμβόλαια που μπορούν να λειτουργήσουν ως δολώματα για τις ομάδες που θα διαπραγματευθούν μαζί τους. Το πρώτο είναι του Ζακ Ράντολφ, το δεύτερο του Κώστα Κουφού. Και τα δύο ολοκληρώνονται στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, με τους δύο παίκτες να έχουν την εμπειρία για να βοηθήσουν ομάδες που θα στοχεύσουν σε μια καλή πορεία στα playoffs.

Ο Κουφός διανύει την τελευταία σεζόν του τετραετούς συμβολαίου που είχε υπογράψει το 2015 αξίας 32.879.000 δολαρίων, θα εισπράξει φέτος 8.739.500 δολάρια και την 1η Ιουλίου θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί με όποια ομάδα θέλει ως unrestricted free agent. Προς το παρόν είναι μια πολύ ελκυστική περίπτωση backup σέντερ, έστω και αν στο Σακραμέντο παίζει λίγο (13.5 λεπτά σε 26 αγώνες) σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις σεζόν του στην ομάδα.

Σε 670 αγώνες στο ΝΒΑ, από το 2008 έως και σήμερα, ο Κουφός έχει μέσους όρους 5.8 πόντων (53.6% στα δίποντα, 58.4% στις βολές) και 5.1 ριμπάουντ ανά 16.6 λεπτά με τις φανέλες των Γιούτα Τζαζ, των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, των Ντένβερ Νάγγετς, των Μέμφις Γκρίζλις και των Σακραμέντο Κινγκς. Σε λίγες μέρες, στις 24 Φεβρουαρίου για την ακρίβεια, θα γιορτάσει τα 30α του γενέθλια και μοιάζει πλέον πολύ πιθανό να σβήσει τα κεράκια σε νέα πόλη, σε νέα ομάδα, με νέους συμπαίκτες, γιατί όχι και σε κάποιο franchise με φιλοδοξίες μεγαλύτερες από αυτές των "Βασιλιάδων".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ