NBA

Κορονοϊός: Η πρόβλεψη του Μαρκ Κιούμπαν για τη συνέχεια της σεζόν στο ΝΒΑ

Κορονοϊός: Η πρόβλεψη του Μαρκ Κιούμπαν για τη συνέχεια της σεζόν στο ΝΒΑ
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Επιστροφή στα παρκέ "βλέπει" ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, χωρίς όμως την ύπαρξη θεατών στις εξέδρες έως το τέλος του 2020.

Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για το μέλλον της σεζόν 2019/20, για το πότε η χρονιά θα συνεχιστεί (αν συνεχιστεί), για το αν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες, αν οι αγώνες θα γίνουν σε ένα μέρος, αν ο Άνταμ Σίλβερ θα κόψει την κανονική περίοδο και θα δούμε απευθείας playoffs. Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ παλεύουν με τον καλπασμό του κορονοϊού , η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, ωστόσο ο Μαρκ Κιούμπαν δήλωσε στο FOX ότι αργά ή γρήγορα οι ομάδες θα γυρίσουν στα παρκέ για να μην ακυρωθούν όσα πέτυχαν φέτος.

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς υποστήριξε ότι θα δούμε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ενδεχόμενο που ούτως ή άλλως ηταν και το πιθανότερο. Όχι επειδή οι τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δηλώνουν ότι δεν θα πάνε σε γήπεδο μέχρι να βρεθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού , αλλά γιατί οι παράγοντες της Λίγκας ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τον πολίτη απ' όσο ενδιαφέρεται για παράδειγμα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το ενδεχόμενο να γίνουν τα playoffs σε ένα μέρος ( πιθανότατα το Λας Βέγκας ) παραμένει στο τραπέζι, με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, την ίδια ώρα αρκετοί παίκτες δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα να αγωνιστούν χωρίς κόσμο στις εξέδρες και όλοι αναγνωρίζουν ότι θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες προπονήσεων ώστε να ανακτηθεί κάμποσο από το χαμένο έδαφος του τελευταίου μήνα.

Γενικώς τα πάντα δείχνουν ρευστά τη δεδομένη στιγμή, εκτός από την επιθυμία και τη διάθεση του Κομισάριου Άνταμ Σίλβερ και των συνεργατών του να μη διακοπεί η σεζόν αλλά να ολοκληρωθεί κανονικά, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, έστω και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Όσο για τους θεατές, τους φιλάθλους και τους οπαδούς, μάλλον θα πρέπει να περιμένουν αρκετά μέχρι να έχουν ξανά τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο. Δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στο 2020 και καλό θα είναι να συμβιβαστούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ