NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είπα στον Μίντλετον να είναι ο εαυτός του"

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) and forward Khris Middleton (22) are interviewed after an NBA basketball game against the Miami Heat, Thursday, Aug. 6, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kim Klement/Pool Photo via AP)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) and forward Khris Middleton (22) are interviewed after an NBA basketball game against the Miami Heat, Thursday, Aug. 6, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kim Klement/Pool Photo via AP) AP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην press conference μετά το Game 4 με τους Ορλάντο Μάτζικ και στάθηκε στις συνομιλίες που είχε με τον Κρις Μίντλετον.

Οι Μιλγουόκι Μπακς γύρισαν τον διακόπτη, βελτίωσαν την άμυνα και τα ποσοστά τους και έφτασαν τις τρεις σερί νίκες απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καθοδηγεί τους υπόλοιπους, τα Ελάφια είναι πλέον μία νίκη μακριά από τον επόμενο γύρο των NBA Playoffs μετά την επικράτησή τους στο Game 4 της σειράς.

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Greek Freak βρέθηκε στην press conference και εξήγησε τι είπε στον Κρις Μίντλετον στη διάρκεια της σειράς και δη μετά το κακό ξεκίνημα του περιφερειακού του Μιλγουόκι.

"Ήταν ωραίο να βλέπω τον Κρις (Μίντλετον) να βάζει τα σουτ που πήρε, να είναι ο εαυτός του. Στο τέλος της τρίτης περιόδου του είπα να σουτάρει την μπάλα μέχρι να πέσουν τα χέρια του και να συνεχίσει να είναι επιθετικός στο παιχνίδι του. Να σουτάρει κάθε φορά που έχει την ευκαιρία και τελικά η μπάλα θα μπει. Ξέρω ότι αυτή δεν είναι αυτή η λύση, αλλά πρόκειται για κάτι που πρέπει να πεις σε έναν παίκτη σαν τον Κρις γιατί του δίνει αυτοπεποίθηση. Καταλαβαίνει έτσι ότι τον πιστεύουμε και έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορεί να κάνει, να βάλει μεγάλα σουτ για εμάς. Τον χρειαζόμαστε να το κάνει αυτό, σε αυτό το παιχνίδι, στο επόμενο, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πρέπει να συνεχίσει να είναι επιθετικός" είπε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος συνέχισε να απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούσαν στην δράση και τον τρόπο λειτουργίας του Κρις Μίντλετον στο παιχνίδι της ομάδας:

"Ο Κρις είναι σπουδαίος σκόρερ, αλλά πάνω απ' όλα είναι παίκτης. Πρέπει να ξέρει ότι η ομάδα χρειάζεται να είναι επιθετικός. Να καταλάβει ότι είμαστε εντάξει με αυτόν, ότι τον στηρίζουμε. Άστοχο ή εύστοχο, με αυτό θα ζούμε. Ειδικά για έναν παίκτη σαν τον Κρις, πρέπει να το ακούει αυτό".

Τι ήταν όμως αυτό που διαφοροποίησε τα δεδομένα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς; Τι άλλαξε με αποτέλεσμα οι Μιλγουόκι Μπακς να φτάσουν τις τρεις διαδοχικές νίκες; "Βρήκαμε ξανά την ταυτότητα μας, που έχει να κάνει με το να παίζουμε άμυνα. Άσχετα με το αν θα σκοράρουμε ή όχι, ο στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα. Το Ορλάντο έβαλε μεγάλα σουτ, έτρεξε σερί, αλλά συνεχίσαμε να προσπαθούμε να βγάλουμε καλές άμυνες, δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας στην άμυνα, δεν κάναμε πίσω, κρατήσαμε ψηλά την ενέργεια μας. Το ίδιο έγινε στην επίθεση. Πήραμε ενέργεια από την άμυνα και αυτό έδωσε τη λύση" εξήγησε ο Greek Freak.

Εξάλλου, ρωτήθηκε επίσης για το νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας και τους πυροβολισμούς σε βάρος Αφροαμερικανού σε πόλη του Ουινσκόνσιν. Γι αυτό το γεγονός, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε πως "δεν έχω δει το βίντεο του πυροβολισμού. Δεν είμαι στα social media, δεν έχω εικόνα τι έχει γίνει. Δεν το ξέρω, οπότε δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο γι αυτό. Μου το είπατε τώρα, το επεξεργάζομαι, να δω τι μπορεί να γίνει. Πότε συνέβη; Χθες το βράδυ; Θα το δω και μπορείτε να με ρωτήσετε την ίδια ερώτηση την επόμενη φορά και θα έχω απάντηση για εσάς".

Ένα θέμα που έφερε τη νέα "έκρηξη" από αρκετούς παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο ΛεΜπρον Τζέιμς, αλλά και ο Τζορτζ Χιλ.

Kim Klement/Pool Photo via AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ