NBA

Δεν αντέχει άλλη βία ο Ντόνοβαν Μίτσελ: "Γ@μ...τε το μπάσκετ και τα playoffs"

Δεν αντέχει άλλη βία ο Ντόνοβαν Μίτσελ: "Γ@μ...τε το μπάσκετ και τα playoffs"
AP Photo/John Amis AP PHOTO/JOHN AMIS

Τρομερό ξέσπασμα από τον Ντόνοβαν Μίτσελ, που δεν άντεξε στην εικόνα του μαύρου άνδρα που δέχθηκε πυροβολισμούς από αστυνομικό στο Ουισκόνσιν.

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, με τους πισώπλατους πυροβολισμούς που δέχθηκε μαύρος άνδρας στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, είναι το θέμα της ημέρας για τους Αμερικανούς. Ένας από αυτούς, ο σούπερσταρ των Γιούτα Τζαζ Ντόνοβαν Μίτσελ, είδε το video που προκαλεί ανατριχίλα και ξέσπασε μέσω Twitter.

" Γ@μ...τε το μπάσκετ και τα playoffs, αυτό είναι άρρωστο, είναι ένα αληθινό πρόβλημα. Απαιτούμε δικαιοσύνη, δεν έχω λόγια, τι στο διάολο ρε φίλε. Γι' αυτό δεν αισθανόμαστε ασφαλείς" έγραψε ο Μίτσελ με κεφαλαία μάλιστα γράμματα, δείχνοντας την απόγνωσή του για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες σε πραγματικά πολύ έντονο βαθμό στις ΗΠΑ.

Ο Μίτσελ είχε εμφανιστεί πρόσφατα με ένα γιλέκο στο οποίο είχε ράψει ονόματα ανθρώπων που έζησαν αστυνομική βία και είχε εξηγήσει πως έχει κουραστεί να φοβάται επειδή είναι μαύρος. Ο σούπερ σκόρερ των Τζαζ είχε βάλει τα ξημερώματα 51 πόντους στους Νάγγετς, λίγες μέρες από τους 57 που πέτυχε στο Game 1 της σειράς.

Την υποστήριξή τους στον τραυματία Αφροαμερικανό εξέφρασαν και οι Μπακς, με ανακοίνωσή τους λίγα λεπτά πριν από το Game 4 της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ.



TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ