NBA

Έρικ Πάσκαλ, το νέο λαβράκι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Golden State Warriors forward Eric Paschall (7) against the Charlotte Hornets during an NBA basketball game in San Francisco, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Jeff Chiu)
Golden State Warriors forward Eric Paschall (7) against the Charlotte Hornets during an NBA basketball game in San Francisco, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Jeff Chiu) AP

Ενας εκρηκτικός πάουερ φόργουορντ 198 εκατοστών μαγνητίζει τα βλέμματα στο Σαν Φρανσίσκο και οι νεανικοί Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν αρκετούς λόγους για να ονειρεύονται (VIDEO).

Μονοψήφιος αριθμός αγώνων χρειάστηκε για να γυρίσουν οι Γουόριορς όχι μόνο σελίδα, αλλά κεφάλαιο ολόκληρο στη σύγχρονη ιστορία τους. Η πεντάδα των Κάρι, Τόμπσον, Ντουράντ, Γκριν, Κάζινς ήταν η κορυφαία πέρυσι στο ΝΒΑ, όμως οι τραυματισμοί του Κλέι και του KD, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του δεύτερου μαζί με τον Κάζινς, έστρεψαν την ομάδα προς διαφορετική κατεύθυνση. Νέο γήπεδο, μετακόμιση από το Όκλαντ στο Σαν Φρανσίσκο, ένα κάταγμα στο χέρι του Στεφ, ένα πρόβλημα τραυματισμού του Γκριν, άλλο ένα του Ντ' Άντζελο Ράσελ και κάπως έτσι, μέσα σε έξι-επτά αγώνες, οι Πολεμιστές έφτασαν στο σημείο να παρουσιάσουν τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11) κάτι που ουδείς περίμενε να αντικρίσει.

Ο Στιβ Κερ στελέχωσε την αρχική του πεντάδα για την εντός έδρας αναμέτρηση με τους Χόρνετς με πέντε ρούκις, από τους οποίους οι δύο έκαναν μεγάλη εμφάνιση, αλλά ο ένας ήταν εκείνος που μαγνήτισε πραγματικά τα βλέμματα. Δεν ήταν ο Κάι Μπόουμαν (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 38:42), δεν ήταν ο Τζόρνταν Πουλ (5 πόντοι από 2/9 σουτ), ήταν ο Έρικ Πάσκαλ, ένας 22χρονος πάουερ φόργουορντ που αποφοίτησε από το Βιλανόβα και δείχνει να έχει προδιαγραφές για να εξελιχθεί ίσως όχι στον νέο Ντρέιμοντ Γκριν, αλλά σε έναν πραγματικά καλό ημίψηλο που θα διαγράψει μια λαμπερή πορεία στο ΝΒΑ.

Λίγες μέρες πριν από το NBA Draft 2019, o Κερ άκουγε τους συνεργάτες του να επιμένουν για τον Πάσκαλ. Ήξερε όμως ότι η ομάδα του είχε περισσότερη ανάγκη έναν καλό περιφερειακό και γι' αυτό επέλεξε στο νούμερο 28 τον Τζόρνταν Πουλ. Οι βοηθοί του όμως επέμεναν κι αφού οι Πολεμιστές επένδυσαν στον Άλεν Σμάιλαγκιτς στο νούμερο 39, ο Κερ άναψε το πράσινο φως για να γίνει η επιλογή του Πάσκαλ στο νούμερο 42. Με ύψος μόλις 198 εκατοστών, δεν είναι ο πάουερ φόργουορντ που έχουμε συνηθίσει, έχει όμως εξαιρετική σωματοδομή, ευελιξία, έκρηξη, ταχύτητα, καλό χειρισμό της μπάλας, αξιόλογο σουτ από μέση απόσταση και φανταστικά τελειώματα κοντά στο καλάθι. Όλα αυτά τα έδειξε απέναντι στους Χόρνετς, το καλάθι των οποίων φόρτωσε με 25 πόντους από 10/13 δίποντα και 5/8 βολές σε 35 λεπτά συμμετοχής. Δοκίμασε και το τρίποντο, είχε 0/5, είναι φανερό ότι η μηχανική και η εκτέλεσή του χρειάζονται δουλειά, όμως από τη στιγμή που ο Πάσκαλ έχει ενθουσιάσει τους πάντες με το παιχνίδι του, μοιάζει θέμα λίγων χρόνων να τον δούμε να βάζει και αυτό το στοιχείο -το μακρινό σουτ- στο ρεπερτόριό του.

Σε έξι αγώνες ως ρούκι, ο 22χρονος "δυναμίτης" έχει 13.8 πόντους με το ποσοστό ευστοχίας του στο δίποντο να ξεπερνά το 70%! Παίζει 27.8 λεπτά, κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του Στιβ Κερ και όσο οι τραυματισμοί πληγώνουν τους Γουόριορς, τόσο μικρότερο θα είναι το ρίσκο της χρησιμοποίησής του σε μεγάλα διαστήματα και όχι σε 15λεπτα και 20λεπτα.

Οι Γουόριορς δεν... τελείωσαν. Ο Κάρι θα χάσει τουλάχιστον τρεις μήνες, ο Τόμπσον πιθανότατα όλη τη σεζόν, ο Γκριν θα μπει αρκετές φορές στο πάρκινγκ και ο Κερ θα προσπαθήσει να υποστηρίξει τα παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν τη σεζόν 2020/21 ένα ρόστερ που θα μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Είπαμε ότι στο Σαν Φρανσίσκο είναι έτοιμοι να "κάψουν" μια χρονιά για να προετοιμάσουν την επόμενη περίοδο και από τους τρεις εξαιρετικούς νεαρούς που βρίσκονται στο ρόστερ με ενεργό ρόλο πλέον (Κάι Μπόουμαν, Τζόρνταν Πουλ, Έρικ Πάσκαλ) ο τελευταίος μοιάζει να είναι ο πιο ελπιδοφόρος.

Κι αν οι Γουόριορς βρεθούν στα χαμηλά πατώματα της κατάταξης και πάρουν ένα καλό draft pick στο NBA Draft 2020, τότε θα μπορούν να αποκτήσουν ακόμη έναν καλό νεαρό που θα βοηθήσει την επόμενη σεζόν την παρέα των Κάρι - Τόμπσον - Γκριν να γυρίσει στο κορυφαίο επίπεδο και να κάνει ξανά πρωταθλητισμό.

Δείτε τι έκανε ο Πάσκαλ στο ματς με τους Χόρνετς:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ