NBA

Αντετοκούνμπο: Η λογική πίσω από την απόφαση των Μπακς

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo, center, is fouled as he attempts to shoot against Boston Celtics' Marcus Morris, top, and Marcus Smart (13) during the first half of an NBA basketball game Thursday, Feb. 21, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo, center, is fouled as he attempts to shoot against Boston Celtics' Marcus Morris, top, and Marcus Smart (13) during the first half of an NBA basketball game Thursday, Feb. 21, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε στα 24 από τα 53 λεπτά του αγώνα με τους Κινγκς στο Σακραμέντο και το Sport24.gr εξηγεί τι συμβαίνει με τη διαχείριση του Έλληνα σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Η περιοδεία των πέντε αγώνων ξεκίνησε για τους Μπακς με άνετη επικράτηση στο Σικάγο επί των Μπουλς και συνεχίστηκε με νίκη στο Σακραμέντο επί των Κινγκς στην παράταση . 101 αγωνιστικά λεπτά για την ομάδα του Μιλγουόκι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίζει σε μόλις 24 από αυτά, καθώς έμεινε εκτός αγώνα στο United Center πριν μπει σε... safe mode στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι με τους Βασιλιάδες.

" Θέλαμε να τον κρατήσουμε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό λεπτών. Νομίζω πως αισθάνεται καλά. Δεν έχει σημασία αν πονάει ή αν νιώθει καλά σήμερα, έχει σημασία να τον κρατήσουμε υγιή και φρέσκο καθώς προχωράμε προς τα εμπρός. Κάποιες φορές πρέπει να βάζεις μερικά χρήματα στην τράπεζα" ήταν το σχόλιο του Μάικ Μπουντενχόλζερ μετά το τέλος της αναμέτρησης στην οποία επιτεύχθηκαν 281 πόντοι (νίκη των Μπακς με το χορταστικό 141-140) με τον Αντετοκούνμπο να περνάει περισσότερο χρόνο στον πάγκο παρά στο παρκέ.

Σε σύνολο 61 αγώνων στην τρέχουσα περίοδο, ο Γιάννης έχει χάσει πέντε ματς και απ' ότι φαίνεται θα χάσει μερικά ακόμη. Το πρόβλημα στα γόνατά του είναι χρόνιο και αντιμετωπίζεται μόνο με ξεκούραση, όπως μας είχε εξηγήσει πέρυσι, τέτοια εποχή, στο Λος Άντζελες ο εκ των ιδιοκτητών των Μπακς, Μαρκ Λάσρι : " Το μόνο πράγμα που μπορεί να τον βοηθήσει είναι η ξεκούραση. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να βρει χρόνο για να ξεκουραστεί, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του. Ξέραμε ότι δεν χρειαζόταν να υποβληθεί σε κάποιου είδους επέμβαση, ήθελε απλώς ξεκούραση. Κάποιες φορές μπορεί να παίξει 20 αγώνες και να μην έχει πρόβλημα, μετά όμως μπορεί να έρθουν τρία ματς, να προσγειωθεί περίεργα στο παρκέ και να χειροτερέψει το γόνατό του. Οι γιατροί και οι γυμναστές μας ενημέρωσαν πως υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να επιδεινωθεί το πρόβλημά του σε περίπτωση που δεν ξεκουραζόταν. Είδατε και στη διάρκεια της φετινής σεζόν ότι πονούσε, έμεινε μάλιστα εκτός δράσης για ένα διάστημα επτά ημερών ώστε το πόδι του να ξεκουραστεί".

From left to right, Milwaukee Bucks forward Nikola Mirotic, center Brook Lopez, and forward Giannis Antetokounmpo sit on the bench late in the second half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls, Monday, Feb. 25, 2019, in Chicago. (AP Photo/Nuccio DiNuzzo)
From left to right, Milwaukee Bucks forward Nikola Mirotic, center Brook Lopez, and forward Giannis Antetokounmpo sit on the bench late in the second half of an NBA basketball game against the Chicago Bulls, Monday, Feb. 25, 2019, in Chicago. (AP Photo/Nuccio DiNuzzo) AP

Αυτή τη στιγμή, Πέμπτη 28/2, οι Μπακς έχουν ένα ματς λιγότερο από τους Ράπτορς. Εχουν όμως και δύο νίκες περισσότερες από τους Καναδούς, τρεις αν υπολογίσει κανείς το tie-braker στα μεταξύ τους παιχνίδια (η ομάδα του Μιλγουόκι κέρδισε τη σειρά με 3-1). Αυτό σημαίνει πως ο Μάικ Μπουντενχόλζερ μπορεί να ξεκουράσει τον Γιάννη και να δώσει στους υπόλοιπους την ευκαιρία να μάθουν να παίζουν και χωρίς εκείνον.

Ο Μίντλετον έχει την ποιότητα να γίνεται ο alpha dog όταν λείπει ο Greek Freak, ο Έρικ Μπλέντσο έγραψε triple-double απέναντι στους Κινγκς και συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις (έχει 15.7 πόντους με 49.2% στα συνολικά σουτ, 4.6 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά 29.2 λεπτά συμμετοχής), ο Μάλκολμ Μπρόγκντον ήταν εκπληκτικός, ο Νίκολα Μίροτιτς έπαιξε 27 λεπτά για να δώσει 21 πόντους με πέντε τρίποντα, ο Πατ Κόνακτον έμεινε 25 λεπτά στο παρκέ, ο Τόνι Σνελ 21. Σε αυτή τη φάση της σεζόν, έξι εβδομάδες πριν την έναρξη των playoffs, οι Μπακς δεν έχουν μόνο το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Είναι και η καλύτερη ομάδα στη Λίγκα.

Με 21 αγώνες να μένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Μπουντενχόλζερ ξέρει πως θα είναι σπουδαίο αν η ομάδα του πάρει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους NBA Finals, ξέρει όμως ότι οι έξι σερί νίκες που μετρούν οι Μπακς δεν είναι τυχαίες αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αυτοπεποίθησης και ξεκάθαρων ρόλων. Ο Γιάννης έχει μια καλή ευκαιρία να αποφορτίσει τα γόνατά του μετά την απόκτηση του Νίκολα Μίροτιτς που γέμισε ακόμη περισσότερο τον πάγκο και να προετοιμάσει το κορμί του για τα playoffs.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game against the Boston Celtics Thursday, Feb. 21, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game against the Boston Celtics Thursday, Feb. 21, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστεί το ρόστερ ο coach Bud στα επόμενα τρία ματς, την ώρα που οι Τζορτζ Χιλ, Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο, Στέρλινγκ Μπράουν βρίσκονται εκτός δράσης. Οι Μπακς παίζουν τα ξημερώματα του Σαββάτου με τους Λέικερς στο Λος Άντζελες, τα ξημερώματα του Σαββάτου με τους Τζαζ στο Σολτ Λέικ Σίτι και τα ξημερώματα της Δευτέρας με τους Σανς στο Φοίνιξ. Τρεις αγώνες σε τέσσερις μέρες με back-to-back στους δύο πρώτους, με τους Ράπτορς σε μια απόσταση ασφαλείας και τους Γουόριορς πρώτους στη Δυτική Περιφέρεια, αλλά τέσσερις νίκες πίσω στη διεκδίκηση για το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου.

Ο ίδιος ο Γιάννης έλεγε μετά το ματς με τους Κινγκς πως αισθανόταν καλά, είναι ο πρώτος που θα ήθελε να παίζει 48 λεπτά σε κάθε αγώνα, πλέον όμως, στην έκτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας αντιλαμβάνεται πως σημασία έχει η μεγάλη φωτογραφία στο τέλος της χρονιάς. Ειδικά τώρα που έχει "κλειδώσει" το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου...

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ