ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Φενέρμπαχτσε, η 2η ομάδα σε 5 σερί Final Four

Φενέρμπαχτσε, η 2η ομάδα σε 5 σερί Final Four

Η Φενέρμπαχτσε έγινε η δεύτερη ομάδα -μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας- που έφτασε τις πέντε συνεχόμενες συμμετοχές σε Final Four στην σύγχρονη ιστορία της EuroLeague.

Η Φενέρμπαχτσε ήταν καθ' όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου η καλύτερη ομάδα της EuroLeague . Εν τέλει αποδείχθηκε και πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με το Final Four. Ένα ραντεβού που μόνο μία ομάδα έχει κλείσει περισσότερες συνεχόμενες φορές από αυτήν στην σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Μετά τη νίκη στο Κάουνας και το 3-1 στην σειρά με την Ζάλγκιρις η Φενέρμπαχτσε προκρίθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στο Final Four, όλες επί ημερών Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μία επίδοση που μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει καταφέρει στο παρελθόν. Η ρωσική ομάδα κατέχει το ρεκόρ της διοργάνωσης με τις οκτώ συνεχόμενες παρουσίες στο Final Four από το 2003 έως το 2010, μία επίδοση που μπορεί να ισοφαρίσει φέτος, αφού με εξαίρεση το 2011 δεν έμεινε ποτέ εκτός της πρώτης τετράδας της EuroLeague την τελευταία επταετία.

Στο μεταξύ, η Φενέρμπαχτσε ισοφάρισε και την Μπασκόνια στην 7η θέση του πίνακα για τις περισσότερες παρουσίες σε Final Four, συνυπολογίζοντας σε αυτά και τις διοργανώσεις που έγιναν πριν από το 2000. Οι έξι ομάδες που έχουν περισσότερες συμμετοχές σε Final Four από την Φενέρ είναι η ΤΣΣΚΑ (18), η Μπαρτσελόνα (14), η Μακάμπι Τελ Αβίβ (12), ο Παναθηναϊκός (11), η Ρεάλ Μαδρίτης (10) και ο Ολυμπιακός (10).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ