ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το "adios" του Χουάν Κάρλος Ναβάρο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συγκινητικές στιγμές στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Μπαρτσελόνα προς τιμήν του σπουδαίου Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Στις 25/11 αποσύρει τη φανέλα του η Μπαρτσελόνα (VIDEOS).

Το "αντίο" στο μπάσκετ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο το είπε πριν από τρεις εβδομάδες . Σήμερα το μεσημέρι (7/9) ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να αποχαιρετίσει μέσω συνέντευξης Τύπου τον σπουδαίο Καταλανό σούτινγκ γκαρντ, σε μία εκδήλωση που διήρκεσε κάτι λιγότερο από 45 λεπτά και απέδειξε ότι ακόμα και οι... βόμβες κλαίνε , μέσω ενός συγκινητικού standing ovation που διήρκεσε σχεδόν δύο λεπτά.

Η συνέντευξη Τύπου άρχισε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και δεν διήρκεσε πάνω από τρία τέταρτα. Ήταν αρκετά όμως για να κάνουν τον Ναβάρο να λυγίσει, να βουρκώσει, να κλάψει, περιστοιχισμένος από παλιούς συμπαίκτες (Πάου και Μαρκ Γκασόλ, Ανταμ Χάνγκα, Ρίκι Ρούμπιο, Βίκτορ Κλαβέρ, Τζόρντι Τρίας, Ρότζερ Γκριμάου), αθλητές-"θρύλους" της Μπάρτσα (Σαν Επιφάνιο, Σολοθάμπαλ, Μαρτίνεθ), αλλά και τωρινούς παίκτες της "μπλοαουγκράνα", όπως ο νεοφερμένος Κρις Σίνγκλετον, που δεν έλειψε από την εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της λιτής, κατά τα άλλα, συνέντευξης Τύπου μίλησε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζόζεπ Μαρία Μπερτομέου και φυσικά το κεντρικό πρόσωπο της ημέρας, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος αποχαιρέτισε φέτος το μπάσκετ έπειτα από 21 χρόνια στα γήπεδα. Την παράσταση βέβαια έκλεψαν τα 35 τρόπαια που κατέκτησε στην καριέρα του ο "Μπόμπα", τα οποία βρίσκονταν όλα παρατεταγμένα στον χώρο της εκδήλωσης.

Έπρεπε να γυρίσω σελίδα

" Ολοκληρώνω ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ζωής μου, αλλά ένα καινούργιο και συναρπαστικό αρχίζει σε αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο", τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ναβάρο, εμφανώς συγκινημένος. Ο "Μπόμπα" ευχαρίστησε για πολλή ώρα όσους τον ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας του και αποκάλυψε ότι ήθελε να παίξει άλλο έναν χρόνο, έχοντας δίπλα του τον Πάου Γκασόλ, συνοδοιπόρο του στα πρώτα χρόνια της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα και στην Εθνική Ισπανίας.

" Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Όταν μου είπαν τις προθέσεις τους ήταν σαν να δέχθηκα ένα χτύπημα. Μου είπαν τους στόχους, πως θέλουν να συνεχίσουν αλλά από μια διαφορετική θέση. Ήταν σαν να δέχεσαι ένα χτύπημα. Στην αρχή ενοχλήθηκα, διότι ήταν ξαφνικό! Έπρεπε όμως να γυρίσω σελίδα στη ζωή μου και το έκανα. Όταν παρακολουθώ videos από τις προπονήσεις της ομάδας, στενοχωριέμαι, αλλά πρέπει να κοιτάξω μπροστά", συνέχισε ο Ναβάρο,

Ο "Μπόμπα" μίλησε ακόμα για το ΝΒΑ (" θα μπορούσα να παίξω περισσότερα χρόνια εκεί"), την Εθνική Ισπανίας, εν συνεχεία παρέλαβε ένα τιμητικό βραβείο που ανέγραφε "La Bomba" από τον Μπερτομέου και στο τέλος της εκδήλωσης φωτογραφήθηκε με την σύζυγό του Βανέσα και τις δύο κόρες τους, αλλά και με τους παλιούς συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα, τους Γκασόλ, τον Ρούμπιο, τον Τρίας και τον Γκριμάου.

ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ

Ο Μπερτομέου προανήγγειλε μέσω της ομιλίας του ότι ο Ναβάρο θα αποκτήσει σύντομα ειδικό χώρο στο μουσείο του καταλανικού συλλόγου, την ίδια ημέρα που θα προβληθεί από την Barca TV και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του. Επίσης, ανακοίνωσε ότι η φανέλα με το Νο. 11 θα αποσυρθεί στις 25 Νοεμβρίου, στο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και ότι από εδώ και στο εξής ο Ναβάρο θα έχει ρόλο τεχνικού διευθυντή στους "μπλαουγκράνα".





TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ