ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Νίκη κι ας μην είναι στόχος η Ευρώπη"

Μαρκόπουλος: "Νίκη κι ας μην είναι στόχος η Ευρώπη"
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανέλυσε τους λόγους που ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στον αγώνα της Τρίτης (22/11, 7.45μ.μ.) με τη Σολέ και σκιαγράφησε τη γαλλική ομάδα

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο βελτιωμένο πρόσωπο που παρουσίασαν οι "ασπρόμαυροι" στο ματς με το Μαρούσι, αλλά και στις ελλείψεις που θα έχει και στο ματς για το Eurocup κόντρα στη Σολέ την Τρίτη (22/11, 7.45μ.μ.).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, τοποθετήθηκε για το ματς του "Δικεφάλου" με τη Σολέ. Ο "ασπρόμαυρος" τεχνικός τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη, καθώς ένα αρνητικό αποτέλεσμα επηρεάζει, ανέλυσε το παιχνίδι της γαλλικής ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στις ελλείψεις που θα έχει και πάλι ο "Δικέφαλος", αλλά και στο βελτιωμένο πρόσωπο που έδειξε απέναντι στο Μαρούσι

Αρχικά, δήλωσε ο Μαρκόπουλος: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Εμείς θέλουμε να είμαστε δυνατοί, να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο ματς.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάθε αρνητικό αποτέλεσμα επηρεάζει την ψυχολογία των παικτών. Μπορεί οι ευρωπαϊκοί αγώνες να μην είναι στο στόχαστρο του τωρινού ΠΑΟΚ, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη".

Για τη βελτίωση που παρουσίασε η ομάδα: "Βρίσκονται συνεχώς οι παίκτες μεταξύ τους. Νομίζω ότι θέλουμε ακόμη λίγο χρόνο για να βρούμε μια σταθερότητα. Θα έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Σίγουρα μας άφησαν πίσω οι τραυματισμοί παικτών, αφού μας λείπουν δύο παίκτες από τις προπονήσεις".

Για το παιχνίδι που αρέσει να παίζει η Σολέ: "Η Σολέ είναι μία ομάδα που είναι ιδιαίτερα αλτική, δείχνει διάθεση να τρέξει. Της αρέσει να σουτάρει σε πρώτο χρόνο. Θα θέλουν σίγουρα να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αλλά και εμείς θέλουμε να επιβάλουμε το δικό μας".

Για τα αν φανούν ιδιαίτερα οι ελλείψεις: "Μπορεί να φανούν οι ελλείψεις των ψηλών που έχουμε, ειδικά αν η ομάδα φορτωθεί με φάουλ. Ωστόσο το γεγονός ότι έχουμε παίξει δύο τρία ματς χωρίς τους ψηλούς μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα".

Ολοταχώς για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη

Με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά το "διπλό" επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Τρίτης (22/11) απέναντι στην Σολέ. Δείτε πλάνα από την προπόνηση της Δευτέρας (21/11) και διαβάστε δηλώσεις των Ράιτ και Ντικούδη

H νίκη επί του Αμαρουσίου, εκτός από μια σημαντική βαθμολογική ανάσα, έδωσε και ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Μια ψυχολογική ώθηση αν μη τι άλλο που την χρειάζονταν οι καλαθοσφαιριστές του Μαρκόπουλου, οι οποίοι δεν ξεκίνησαν καλά τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το κλίμα στην προπόνηση (πριν την έναρξη της οποία έγινε προβολή βίντεο για να αναλυθεί το παιχνίδι της γαλλικής ομάδας) της Δευτέρας (21/11) ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και στιγμές αυτής μπορείτε να δείτε στα παρακάτω πλάνα.

Ράιτ "Να ελέγξουμε τον ρυθμό"

Για το συγκεκριμένο ματς μίλησε αρχικά ο Ρασάντ Ράιτ, ο οποίος δήλωσε τα εξής: "Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Στόχος μας είναι να πάρουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και για αυτό θα προσπαθήσουμε. Είναι μεγάλη μας ευκαιρία να κερδίσουμε".

Για την βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΟΚ: "Πρέπει να παίζουμε σκληρά για 40 λεπτά. Πείσαμε τους εαυτούς να προσπαθούμε και τα 40 λεπτά. Οχι να πέφτουμε στο δεύτερο ή τρίτο δεκάλεπτο. Με τη Ρίγα πήγαμε καλά, αλλά με το Μαρούσι είχαμε τη συγκέντρωση και πήραμε τη νίκη".

Για τον ίδιο: "Έχω σίγουρα να δώσω πολλά ακόμη. Ηταν δύσκολα για εμένα γιατί προερχόμουν από μια χρονιά δίχως υποχρεώσεις. Δεν θέλω να πιέσω τον εαυτό μου. Με βοηθούν οι συμπαίκτες μου. Πρέπει να βρω τον ρυθμό μου και νομίζω πως αυτό θα γίνει".

Για την κούραση: "Σίγουρα όταν παίζεις μπάσκετ έρχεται και η κούραση. Είναι μία παράμετρος και αυτή. Ωστόσο εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Σολέ: "Το βασικό είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό. Τους αρέσει να τρέχουν, σκοράρουν 80 πόντους σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω το πιο βασικό είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό".

Ντικούδης: "Να έρθει ο κόσμος..."

Από την πλευρά του ο Δήμος Ντικούδης: "Κάναμε μια καλή εμφάνιση απέναντι στην Ρίγα. Τώρα θέλουμε μια ανάλογη εμφάνιση απέναντι στην Σολέ, που θα συνδυαστεί όμως με νίκη. Στο Μαρούσι κάναμε μία νίκη, χωρίς να παίξουμε καλό μπάσκετ, αλλά υπήρχαν και αστάθμητοι παράγοντες με πολλά φάουλ".

Για την έλλειψη λύσεων και αν αυτό δημιουργεί πίεση: "Δε θα το έλεγα. Πρέπει να προσέχουμε το καθετί, τις άμυνες μας, πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε φάουλ γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο να λύσουμε αυτό το πρόβλημα".

Για την παρουσία του κόσμου: "Είναι καλή ευκαιρία να έρθει να δει ο κόσμος ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σε τέτοια ματς δημιουργείται μια άλλη ατμόσφαιρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και αυτοί θα δουν καλό θέαμα".

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: "Η Σολέ είμαι μια καλή ομάδα. Τρέχει πολύ και σκοράρει αρκετά. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ