ΠΑΟΚ

Όταν ο Πρέλεβιτς αντιμετώπισε την Σολέ...

Όταν ο Πρέλεβιτς αντιμετώπισε την Σολέ...
Πρέλεβιτς INTIME SPORTS

Διαβάστε πότε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε βρει απέναντι του την γαλλική ομάδα και ποια τα αποτελέσματα σε εκείνους του αγώνες. Ακόμη ποια η προϊστορία των αγώνων του ΠΑΟΚ απέναντι στους Γάλλους

Ως προπονητής του ΠΑΟΚ έχει βρει απέναντι του την Σολέ δύο φορές. Ο λόγος για τον Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος την σεζόν 2004-05, στο πλαίσιο των "16" του Uleb Cup, όντας τεχνικός του "Δικεφάλου" είχε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στους Γάλλους, με αποτέλεσμα οι "ασπρόμαυροι" να προκριθούν στην επόμενη φάση και να αντιμετωπίσουν την Λιέτουβος Ρίτας από την οποία όμως αποκλείστηκαν.

Την Τρίτη (22/11) ο "τίγρης" θέλει άλλη μία νίκη επί της Σολέ, αυτή την φορά βρισκόμενος όχι στον πάγκο, αλλά στον προεδρικό θώκο της ομάδας.

Σε ένα παιχνίδι που η νίκη είναι απαραίτητη για τον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την Ρίγα, ο "Δικέφαλος" έχοντας και την... παράδοση με το μέρος του θα επιδιώξει να "λυγίσει" την αντίσταση των Γάλλων.

Τους οποίους μέχρι στιγμής ο "Δικέφαλος" έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές κατά το παρελθόν και έχει ισάριθμες νίκες. Ας ξετιλύξουμε όμως το κουβάρι των μέχρι τώρα αγώνων του ΠΑΟΚ κόντρα στην Σολέ:

Το τριπλ νταμπλ του Έντουαρτς

Πρώτη μάχη των δύο ομάδων ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 1999 στο Αλεξάνδρειο για την 2η αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκας. Σε ένα "παγωμένο" γήπεδο με περίπου 300 φίλους της ομάδας, ΠΑΟΚ (τεχνικός ο Σκάνσι) επικράτησε των Γάλλων με 83-76. Βίκτορ Αλεξάντερ και Μπιλ Εντουαρτς ήταν οι πρωταγωνιστές του "Δικεφάλου" με 26 και 24 πόντους αντίστοιχα, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει τριπλ νταμπλ αφού είχε ακόμη 15 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ.

Οι πόντοι ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 11 (3), Βετούλας, Mασλαρινός 8 (2). Μπαζάρεβιτς 2, Εντουαρτς 24 (3), Αλεξάντερ 26, Γιαννούλης 12.

Τέλος στην κατάρα των εκτός έδρας αγώνων

Δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων στις 10 Νοεμβρίου 1999. Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός και επικράτησε εκτός έδρας με 66-48. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Εντουαρτς, ο οποίος έκανε ένα ακόμη εντυπωσιακό ματς κόντρα στους Γάλλους, σε ένα ματς που ο "Δικέφαλος"... έγραψε ιστορία. Και αυτό γιατί οι "ασπρόμαυροι" "έσπασαν" ένα αρνητικό σερί 18 συνεχόμενων αγώνων που αγνοούσαν την νίκη σε εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη.

Οι πόντοι ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 3 (1), Βετούλας 2, Μασλαρινός , Μπαλογιάννης 13 (3), Περάλ 8, Εντουαρντς 24 (6), Αγγελίδης 4, Αλεξάντερ 8, Γιαννούλης 4

Η τρίποντη βόμβα του Βασιλειάδη

Στις 1 Φλεβάρη του 2005 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε για τρίτη φορά στην ιστορία του στην Σολέ. Με τεχνικό τον Μπάνε Πρέλεβιτς στον πάγκο του, ο "Δικέφαλος" πήρε ένα σημαντικό "διπλό" με 75-78, με μια τρίποντη βόμβα του Κώστα Βασιλειάδη λίγο πριν την λήξη. Σημαντική βοήθεια σε εκείνο το ματς είχαν δώσει επίσης οι Ταμίρ (17 πόντους) Μουλαομέροβιτς (17 πόντους) και Μέι (14 πόντους).

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ: Ταμίρ 17 (3), Μουλαομέροβιτς 17 (3), Βασιλειάδης 14 (2), Μέι 14 (2), Νίλσεν 8, Βασιλόπουλος 4, Μάγλος 4.

Πρόκριση παρά την απουσία του Μουλαομέροβιτς

Τέταρτο παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν στις 9 Φλεβάρη του 2005. Ο ΠΑΟΚ καλούνταν να υπερασπιστεί το +3 του αγώνα στην Γαλλία και τα κατάφερε επικρατώντας με 74-71. Μάλιστα σε εκείνο το ματς δεν είχε αγωνιστεί ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, κάτι όμως που δεν επηρέασε τους "ασπρόμαυρους", που προκρίθηκαν στους "8" του Uleb Cup, φάση κατά την οποία αποκλείστηκαν από την Λιέτουβος Ρίτας.

Οι πόντοι ΠΑΟΚ: Μέι 10 (2), Βασιλειάδης 15 (3), Γκαγκαλούδης 18 (2), Νίλσεν 14 (1), Ταμίρ 7 (1), Βασιλόπουλος 10 (1), Μάγλος.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ