ΠΑΟΚ

Φιλ Γκος: Γεννημένος ηγέτης

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Φιλ Γκος βγήκε για μπροστά για τον ΠΑΟΚ κόντρα στο Περιστέρι, παίρνοντας από τον “Δικέφαλο” κόντρα στο Περιστέρι με μία μαγική εμφάνιση. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε περίεργο φεγγάρι λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Το κενό του αποχωρήσαντα Γιανίκ Μορέιρα κάτω από το καλάθι δεν έχει ακόμα καλυφθεί, Η κατάσταση είναι... περίεργη. Ο Φιλ Γκος όμως δεν νοιάζεται για όλα αυτά.

Σε μία από τις τελευταίες σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, αν όχι την τελευταία, ο 36χρονος γκαρντ έχει βγει μπροστά για τον ΠΑΟΚ φέτος όποτε τον χρειάστηκε. Χτυπημένος από τραυματισμούς και κουβαλώντας 15 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, ο Γκος είναι ο πιο συνειδητοποιημένος παίκτης στο ρόστερ του “Δικέφαλου”, ξέροντας πότε πρέπει να αναλάβει δράση. Όπως δηλαδή κόντρα στο Περιστέρι.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει απέναντί του την ομάδα-αποκάλυψη της σεζόν, ο Αμερικανός γκαρντ πήρε το... όπλο του λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου και όταν το άφησε στην άκρη είχε διαλύσει μία από τις καλύτερες άμυνες της Basket League, στη νίκη του ΠΑΟΚ με 87-73 . Η τελική του στατιστική τα έλεγε λίγο πολύ όλα: 24 πόντοι με 4/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/8 βολές, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής “έγραψε” ο βετεράνος γκαρντ, σε μία ακόμα τρομερή εμφάνιση.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Γκος είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι το καλοκαίρι πως σκεφτόταν σοβαρά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Για αυτό εξάλλου βρέθηκε στο Summer League, όντας παίκτης-προπονητής των Γουίζαρντς. Ο ΠΑΟΚ τον έπεισε να αφήσει αυτές τις σκέψεις στην άκρη για λίγο και τώρα απολαμβάνει τους... καρπούς των κόπων του.

Ο Γκος είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ για να κάνει την διαφορά. Αυτό έκανε σε όλη την καριέρα του εξάλλου και δεν σκοπεύει να αλλάξει συνήθειες στα μπασκετικά γεράματα. Αν συνεχίσει έτσι, τότε οι σκέψεις περί απόσυρσης θα είναι καλό να φύγουν πάντως από το μυαλό του, αφού είναι ξεκάθαρο ότι αντέχει ακόμα και τώρα να προσφέρει στο υψηλότερο επίπεδο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ