ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τέλος ο Ιβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό!

Τέλος ο Ιβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό!
INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ! Τι ισχύει με Γιαννάκη, Γιασικεβίτσιους.

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ήταν ο τελευταίος για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από τους Πειραιώτες έπειτα από νέα, κακή εμφάνιση κι έχασαν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs ενώ η ΚΑΕ ανακοίνωσε σήμερα (03/05) τη λύση της συνεργασίας της με τον Μαυροβούνιο κόουτς.

Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος, αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού προπονητή, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς της προσεχούς Τετάρτης με τον Πανελευσινιακό (06/05, 19:00).

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον οποίο κι ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα. Την ευθύνη των προπονήσεων, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του κ. Ιβάνοβιτς, θα έχει ο κ. Σωτήρης Μανωλόπουλος"

Και τώρα, τι;

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο - όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς μέσω της επίσημης ανακοίνωσης - αν θα συνεχίσει στον πάγκο ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ή αν επιλεχτεί άλλος προπονητής.

Υπάρχει φυσικά και η εμπειρία της περσινής σεζόν, κατά την οποία ο Φραγκίσκος Αλβέρτης (σ.σ. με την προσθήκη του Δημήτρη Πρίφτη στο τεχνικό τιμ) ανέλαβε προσωρινά και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οπότε η σκέψη να μην γίνει αλλαγή προσώπου στην άκρη του πάγκου, είναι λογική στο μυαλό των "πρασίνων".

Από εκεί και πέρα δημοσιεύματα όπως αυτό του Eurohoops κάνουν λόγο για υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γιαννάκη για τη θέση του προπονητή ωστόσο η "πράσινη" ΚΑΕ διαψεύδει το συγκεκριμένο σενάριο. Ψηλά στη λίστα παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια η περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος δύσκολα όμως να αναλάβει στα μέσα της χρονιάς.

Προς το παρόν, το κρίσιμο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, είναι το αν θα προχωρήσουν σε λύση υπηρεσιακού προπονητή ή θα προτιμήσουν να βρουν από τώρα τον άνθρωπο που θα συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι στην τεχνική ηγεσία.

Τα "σύννεφα" μετά την ΤΣΣΚΑ

O Ντούσκο Ιβάνοβιτς πλήρωσε το μάρμαρο για τις κακές εμφανίσεις των "πράσινων". Κι όλα αυτά, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ στα playoffs της Euroleague, όταν ο Μάνος Παπαδόπουλος εξήγησε πως το πλάνο της ελληνοποίησης δεν έχει προχωρήσει όπως θα έπρεπε. Τι είχε αναφέρει τότε ο πρόεδρος της ΚΑΕ; "Δεν έχει προχωρήσει όπως θα έπρεπε να έχει προχωρήσει το πλάνο. Πιστεύουμε σε κάτι παραπάνω. Σίγουρα θέλουμε να δούμε τα νέα παιδιά να παίζουν. Όχι απλώς για να παίζουν, αλλά για να πάρουν εμπειρίες. Αυτό δεν είναι υπόνοια προς τον κύριο Ιβάνοβιτς, διότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί σαφώς να κάνει το καλύτερο. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά".

Το αρνητικό ρεκόρ στην Euroleague

Ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Final Four μετά τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προημιτελικά, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στην Euroleague με ρεκόρ 13-15. Οι "πράσινοι" πέρασαν στα playoffs την τελευταία αγωνιστική (σ.σ. μετά τη νίκη της Μακάμπι στην έδρα της Άλμπα) ενώ γνώρισαν 11 ήττες σε 14 ματς μακριά από το ΟΑΚΑ στη διοργάνωση! Παράλληλα οι ήττες με... κάτω τα χέρια από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας βάρυναν το κλίμα για τον Ιβάνοβιτς ενώ το χθεσινό "διπλό" του Ολυμπιακού σήμανε τη λήξη της συνεργασίας του με τους "πράσινους".

Διαβάστε ακόμη στο Sport24.gr:

Mίχαλος: Άντρες έτοιμοι για όλα

Κωνσταντινίδης: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

Το video της ντροπής στο ΟΑΚΑ: "Σπανούλη, στο τάφο η γυναίκα και το παιδί σου"

VIDEO: Η κίνηση Σπανούλη και η ένταση μεταξύ παικτών

Σπανούλης: "Αλλοι βρίζουν παιδιά''

Το φύλλο αγώνος του επεισοδιακού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ