ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συρίγος για το Ολυμπιακός - Χίμκι: "Σώθηκε, αλλά πρέπει να σοβαρευτεί"

Συρίγος για το Ολυμπιακός - Χίμκι: "Σώθηκε, αλλά πρέπει να σοβαρευτεί"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη-θρίλερ του Ολυμπιακού επί της Χίμκι, τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" σώθηκαν χάρη στη προσωπικότητά τους, αλλά έτσι δε μπορούν να πάνε μακριά.

Ο Ολυμπιακός έκανε μία απίστευτη ανατροπή κόντρα στη Χίμκι, επιστρέφοντας από το -9 σε 69 δευτερόλεπτα στην κανονική διάρκεια του αγώνα πριν πάρει τη νίκη με 109-98 στην παράταση. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τη νίκη των "ερυθρόλευκων", τονίζοντας ότι πρακτικά σώθηκαν από την προσωπικότητά τους και το μέταλλο που έχουν ως ομάδα, αλλά πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση.

Ο Γιώργος Συρίγος τόνισε χαρακτηριστικά: " Είναι λυτρωτικό για τον Ολυμπιακό. Ήταν τελικός για την 8η θέση. Το λέμε έτσι για να υπενθυμίσουμε ότι τα περιθώρια ήταν πολύ στενά. Η νίκη που πήρε μετράει διπλά. Είναι λυτρωτικό για τον Ολυμπιακό στην χειρότερη - με διαφορά από την δεύτερη - τακτικά εμφάνισή του φέτος. Να βρίσκει το ψυχικό σθένος και αποθέματα στο τέλος να βγάλει τέτοια αντίδραση ενώ παλινωδεί για 15 λεπτά και να παίρνει τη νίκη στην παράταση.

Αυτά τα λάθη που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο πώς μαρκάρει το Πικ εν Ρολ του Σβεντ πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάριο. Και επίτηδες να θες να το κάνεις αυτό, δεν γίνονται. Για να συμβούν αυτά που έχουν συμβεί απόψε στην Πικ εν Ρολ άμυνα του Ολυμπιακού, πρέπει ή να σε έχουν δέσει και με τα δύο πόδια στο πάτωμα, ή να σου έχουν δέσει τα μάτια, ή ο αντίπαλος να έχει τίποτα περίεργες τουρμπίνες και να μην το ξέρεις ή οποιοδήποτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δεν γίνονται αυτά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο στο Πικ εν Ρολ και δεν δικαιολογεί αυτές τις αστείες αντιδράσεις ότι ο Σβεντ είναι στην ζώνη του λυκόφωτος.

Ο πανικός δημιουργείται γιατί κανένας δεν ξέρει τι να κάνει. Επειδή η αμυντική του συγκέντρωση του Ολυμπιακού από το 1 έως το 10 το τρυπάει το πάτωμα, πάει από κάτω. Δεν είναι άμυνα αυτό το πράγμα, αυτό που έκανε ήταν για γέλια. Υπό αυτές τις συνθήκες, βρίσκει ξανά, με αυτό τον ελαφρώς υπερβατικό τρόπο, ξέρεις ότι εγώ δεν πιστεύω σε αυτά τα ξόρκια, τα ματιάσματα και την θεϊκή επιφοίτηση. Έχει ένα μέταλλο όμως, έχει - όπως και να 'ναι - αυτό το πνεύμα του Σπανούλη, ακόμα και αν δεν το εκφράζει πλήρως αυτός πλέον στα 37 του, αυτό το πράγμα να ξέρει πώς να το κάνει ορισμένες φορές. Να αναρωτιέσαι πώς κατάφερε ενώ έχει δώσει το δικαίωμα στην Χίμκι να πιστεύει ότι τον έχει τελειώσει, να βγαίνει στον αφρό. Αυτό είναι το νόημα του αποψινού παιχνιδιού, αλλά θα ήταν ημιτελές αν δεν λέγαμε την σκληρή πραγματικότητα.

Από τη μία πλευρά είναι ότι είναι μία ομάδα με τεράστια ψυχικά αποθέματα, ειδικό βάρος και προσωπικότητα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει σωθεί. Γιατί και ο αντίπαλος έχει δώσει περιθώρια, γιατί δεν θα γινόταν αυτό αν η Χίμκι δεν είχε κάνει τόσα λάθη. Είναι και καμπανάκι όμως. Σώθηκε γιατί έχει προσωπικότητα, αλλά έχει κάνει όμως τόσες μπασκετικές ανορθογραφίες, που το πρώτο που πρέπει να κοιτάξει είναι να σοβαρευτεί.

Αναλογικά είναι η χειρότερη εμφάνισή του, επειδή αυτά που είδαμε δεν συνέβαιναν ούτε στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν. Δεν γίνεται σε τέσσερις διαφορετικές Πικ εν Ρολ άμυνες πάνω στον Σβεντ να κάνει τέσσερα διαφορετικά πράγματα, που επί της ουσίας ήταν εμπνεύσεις της στιγμής με βάση τον πανικό και ο αντίπαλος να οδηγεί την κατάσταση εκεί που ήθελε. Τα έκανε όλα στην τύχη. Δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ο Σβεντ είναι υπερπαίκτης και σκόρπισε τον τρόπο. Πρέπει να έχεις ένα πλάνο και ας σε νικήσει ο αντίπαλος.

Νίκησε χάρη στην προσωπικότητά του, γιατί με τη μαγκιά του έβαλε στην λογική της αφέλειας, αλλά αυτό δεν σβήνει το γεγονός ότι για πάντα από 15 λεπτά η άμυνα ήταν να κλαίμε και να γελάμε μαζί. Ομάδα 8αδας με δεδομένα προβλήματα, να πιστεύει ότι με τέτοιες εμφανίσεις - τακτικά άθλιες - θα πάει 8αδα, είναι έξω από κάθε συζήτηση. Πρέπει να σοβαρευτεί και να επιστρέψει αποτελεσματικά σε λογικές προηγούμενου μήνα στην άμυνα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μετά το ντέρμπι τους αμυντικούς κώδικες δεν θα πω ότι έχουν χαθεί, αλλά έχουν κλονιστεί".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ