ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στρέλνιεκς: "Πέρσι παίζαμε παλιομοδίτικο μπάσκετ"

Στρέλνιεκς: "Πέρσι παίζαμε παλιομοδίτικο μπάσκετ"

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό τονίζοντας πως μεταξύ άλλων πως η ομάδα του πέρσι έπαιζε παλιομοδίτικο μπάσκετ.

Ο τρόπος που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν δεν άρεσε στον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αναφέρθηκε σε μερικές από τις αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο Ντέιβιντ Μπλατ στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων.

"Το μπάσκετ που θα παίζει ο Ολυμπιακός μετά την έλευση του Μπλατ θα είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα (σ.σ. σε σχέση με την σεζόν 2017-18). Πέρσι παίζαμε ένα κλασσικό παλιομοδίτικο μπάσκετ, αλλά φέτος θα είναι πιο μοντέρνο και θα έχει περισσότερο αμερικανικό στυλ. Θα παίζουμε πιο γρήγορα και θα πηγαίνουμε περισσότερο στο «ένας εναντίον ενός»", δήλωσε ο 29χρονος Λετονός γκαρντ στην ιστοσελίδα "la.lv" , ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ντέιβιντ Μπλατ:

"Έχω μιλήσει με τον κόουτς Μπλατ και είναι ένας ανοιχτός άνθρωπος, με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις και για θέματα που αφορούν την ζωή".

Τέλος, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ρωτήθηκε για τον ρόλο του και δεν έκρυψε πως την περσινή σεζόν θα ήθελε να πάρει χρόνο συμμετοχής αγωνιζόμενος στη θέση "1": "Πέρσι δεν πήρα χρόνο συμμετοχής ως playmaker. Φυσικά με την εμπειρία μου μπορώ να αγωνιστώ διαφορετικά. Το κλειδί είναι αυτό να προκύπτει από την ομάδα. Αυτό μου δίνει κίνητρο".

Ο Γιάνις Στρέλνιες στην rookie του σεζόν στον Ολυμπιακό μετρήσει 34 συμμετοχές στην EuroLeague και ήταν ο μοναδικός παίκτης των "ερυθρολεύκων" που αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια των στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογικό διοργάνωση. Ο Λετονός γκαρντ στην EuroLeague είχε μέσο όρο 8,2 πόντους (37,5% διπ., 36,4% διπ.), 1,3 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ