ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο ψηλό του Ολυμπιακού

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο ψηλό του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Ο Ογκουστίν Ρούμπιτ είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και το Sport24.gr σας παρουσιάζει πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νέο παίκτη των “ερυθρόλευκων”.

Ο Ογκουστίν Ρούμπιτ είναι πλέον παίκτης του Ολυμπιακού. Ο άλλοτε παίκτης της Μπάμπεργκ αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή της ομάδας του Πειραιά μετά τον Κέβιν Πάντερ, τον Αντώνη Κόνιαρη και τον Μπράντον Πολ και έρχεται να προσφέρει δύναμη και ποιότητα στον Ολυμπιακό.

Με αφορμή την απόκτηση του Ρούμπι, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νέο παίκτη του Ολυμπιακού.

ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η ιστορία του Ρούμπιτ είναι γεμάτη πόνο και κακουχίες. Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού γεννήθηκε στο Τέξας στις 14 Αυγούστου 1989. Ήταν το ένα από τα 7 παιδιά της Κίμπερλι Ρούμπιτ. Τον πατέρα του δεν τον γνώρισε. Τη μητέρα του δεν έμελλε να την βλέπει και πολύ συχνά.

Η μητέρα του Ρούμπιτ ήταν ναρκομανής, έχοντας προτίμηση στο κρακ και την κοκαΐνη. Πρακτικά τον ρόλο της μητέρας του τον έπαιξε η αδελφή του, Λορέιν, η οποία είχε να φροντίσει και τα δικά της παιδιά. Ο Ρούμπιτ δε μιλούσε πολύ, σε σημείο που ενίοτε δεν έλεγε καν ότι πεινάει, κάτι που ανησυχούσε την Λορέιν.

ΕΧΑΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Τα πράγματα ήταν τραγικά για την οικογένεια Ρούμπιτ. Ο μικρός Ογκουστίν υπολογίζεται ότι άλλαξε γύρω στα 8 με 9 σχολεία όσο πήγαινε δημοτικό. Το τελευταίο από αυτά που φοιτούσε έμελλε να βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του και χρειαζόταν να πάρει λεωφορείο για να πάει εκεί. Αποτέλεσμα ήταν να αργεί συνεχώς και οι δάσκαλοι να τον ρωτούν τι συμβαίνει στο σπίτι του. Ο Ρούμπιτ είχε περάσει ήδη αρκετό χρόνο σε ανάδοχες οικογένειες, οπότε πήρε μία απόφαση: Σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο, προκειμένου να σταματήσουν και οι ερωτήσεις και να μείνει στην οικογένειά του, με αποτέλεσμα να χάσει μία τάξη!

Το γεγονός αυτό θορύβησε την αδελφή του, η οποία αποφάσισε να τον στείλει στη νονά του, Ντόρις, προκειμένου να τον βάλει στον ίσιο δρόμο. Αυτό πράγματι είχε αποτέλεσμα, με τον Ρούμπιτ να γίνεται πιο συνεπής και να μπορέσει να εστιάσει στον αθλητισμό. Η πρώτη επιλογή του ήταν το American Football λόγω σωματοδομής, αλλά κάπου στην 3η Γυμνασίου αποφάσισε να παίξει μπάσκετ. Η ζωή το θα άλλαζε.

ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ

Παίζοντας μπάσκετ, ο Ρούμπιτ γνωρίστηκε με ένα παιδί που το έλεγαν Μάθιου Τάουμπερ. Μαζί γνώρισε και τους γονείς αυτού του παιδιού, τον Στέφεν και την Λετίσια. Αυτοί οι άνθρωποι έμελλε να αλλάξουν την ζωή του μικρού Όγκουστιν.

Βλέποντας τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού να περνάει συνεχώς χρόνο στο σπίτι τους, άρχισαν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, ο Ρούμπιτ τους μίλησε για την ζωή του. Αμέσως, η οικογένεια Τάουμπερ τον πήρε υπό την προστασία της. Φρόντισε να είναι συνεπής στο σχολείο και την ομάδα μπάσκετ. Τελικά, με την βοήθειά τους κατάφερε να κερδίσει υποτροφία για το Κολέγιο του Σάουθ Αλαμπάμα.

Στο Σάουθ Αλαμπάμα ο Ρούμπιτ έμεινε έναν χρόνο εκτός δράσης. Όταν πάτησε για πρώτη φορά παρκέ, την σεζόν 2010/11, ήταν έτοιμος να κάνει την διαφορά. Αμέσως θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, έχοντας 13.1 πόντους και 11 ριμπάουντ μέσο όρο στην freshman χρονιά του. Στην τελευταία σεζόν του (2013/14) είχε 17 πόντους και 9.4 ριμπάουντ μέσο όρο. Το βασικότερο ωστόσο για αυτόν ήταν πως πήρε το πτυχίο του. Ήταν ο πρώτος στην οικογένειά του που κατάφερε κάτι τέτοιο.

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

O Ρούμπιτ δεν επιλέχθηκε στο ΝΒΑ Draft 2014. Θέλησε να πάει στο ΝΒΑ, αλλά δεν τα κατάφερε. Αμέσως στράφηκε στην επιλογή της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα της Γερμανίας, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Ουλμ. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη τη στιγμή ήταν ότι θα έβγαζε... ρίζες στην χώρα.

Τη μία (εξαιρετική) σεζόν στην Τούμπιγκεν (2014/15) κατά την διάρκεια της οποίας είχε 14.2 πόντους και 7.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής, ακολούθησε μία διετία στην Ουλμ (2015-2017) και τελικά ένα τριετές συμβόλαιο με τη Μπάμπεργκ, ως επιλογή του Αντρέα Τρινκέρι.

Στη Μπάμπεργκ ο Ρούμπιτ έφτιαξε το όνομά του στην Ευρώπη, έχοντας εξαιρετική παρουσία στην EuroLeague την σεζόν 2017/18. Την σεζόν 2018/19 είχε τους καλύτερους αριθμούς του στην Γερμανία (14.5 πόντοι και 5.1 ριμπάουντ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής), ωστόσο στο τέλος της σεζόν η Μπάμπεργκ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο.

ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΡΟΛΙΣΤΑΣ

Ο Ρούμπιτ είναι ένας φόργουορντ/σέντερ. Θεωρείται μέτριος αθλητής, κυρίως λόγω του σχετικά μικρού επιτόπιου άλματος που έχει. Είναι όμως εξαιρετικά γυμνασμένος, κάτι που τον βοηθάει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Ρούμπιτ είναι μαχητής από την φύση του. Εξαιρετικός ριμπάουντερ θέσης, ο οποίος έχει έφεση και στο επιθετικό ριμπάουντ. Στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, συνηθίζει να παίρνει αρκετές μπάλες στο χαμηλό post για να ποστάρει, προτιμώντας πάντως συχνά να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι σε τέτοιες καταστάσεις, ενώ έχει ένα αξιόπιστο σουτ από τα 4-5 μέτρα, το οποίο αξιοποιεί όταν παίζει Πικ εν Ποπ με τον πόιντ γκαρντ. Στην άμυνα, είναι καλός στην άμυνα στο ποστ, ωστόσο χρειάζεται βελτίωση στην κάλυψη του Πικ εν Ρολ.

Σε γενικές γραμμές, ο Ρούμπιτ ήταν πάντα ένας ρολίστας. Ένας παίκτης που έχει αποδεχθεί τον ρόλο του. Στη Μπάμπεργκ αγωνιζόταν κυρίως ως πάουερ φόργουορντ την σεζόν 2017/18, έχοντας στο πλευρό του τους Λιόν Ραντόσεβιτς και Ντέγιαν Μούσλι, ενώ την σεζόν 2018/19 αγωνίστηκε κυρίως ως πάουερ φόργουορντ στο πλευρό του Κλιφ Αλεξάντερ, ενώ όταν στην ομάδα βρισκόταν ο Στέφαν Γέλοβατς συμπεριφερόταν ως σέντερ στην επίθεση, όντας πρακτικά ο πάουερ φόργουορντ της ομάδας στην άμυνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ