ΜΠΑΣΚΕΤ

O Ολυμπιακός φτιάχνει τον διάδοχο του Πρίντεζη

O Ολυμπιακός φτιάχνει τον διάδοχο του Πρίντεζη

Ο Ζακ ΛεΝτέι τράβηξε τα φλας πάνω του στα "αποκαλυπτήρια" του Ολυμπιακού, αλλά και ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν υπερπολύτιμος, καθώς στάθηκε πάρα πολύ καλά στο πλευρό του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο "αλλαγμένος" Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του 3ου "International Basketball Tournament Crete" και παρά τις απουσίες των Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Δημήτρη Αγραβάνη έκανε ουσιαστικά τα... αποκαλυπτήριά του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς οι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ , τον Άρη και το Ρέθυμνο έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδεψαν στην Ανδαλουσία για το "Costa del Sol" έχοντας μόνο πέντε παίκτες της πρώτης ομάδας τους στην αποστολή τους . Τα "φώτα" στην αναμέτρηση με την Χάποελ Ιερουσαλήμ έπεσαν δικαίως στον Ζακ ΛεΝτέι, αλλά πάρα πολύ καλή παρουσία, είχε και ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο 23χρονος φόργουορντ απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ πάτησε παρκέ για 23:25 και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στη συγκομιδή του 12 πόντους (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 τάπα και 2 λάθη. Ο Βεζένκοφ δεν εκβίασε προσπάθειες, πάλεψε και κέρδισε τις περισσότερες μάχες που έδωσε, ήταν ουσιαστικός κι έκανε και αθόρυβη δουλειά, γεγονός που θα κάνει τον Ντέιβιντ Μπλατ να χαμογελά, καθώς βλέπει πως έχει στην διάθεσή του έναν παίκτη που αποτελεί κάτι παραπάνω από μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο Σάσα Βεζένκοφ απέναντι στην Χάποελ "Ιερουσαλήμ κατέβηκε" και μία θέση, καθώς πήρε χρόνο συμμετοχής στο "3" δείχνοντας πως ο Ολυμπιακός έχει ακόμα ένα... πολυεργαλείο στις τάξεις του . Ο πρώην φόργουορντ του Άρη κατά την διάρκεια της θητείας του στην Μπαρτσελόνα έπαιξε και στο "3" και στην πρεμιέρα του τουρνουά της Κρήτης τον είδαμε λόγων της απουσίας του Κώστα Παπανικολάου, να αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ.

Ο 23χρονος φόργουορντ είναι ένα από τα μεγάλα "στοιχήματα" του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν και μόνο άγνωστος δεν είναι στο ελληνικό κοινό. Το καλοκαίρι δεν άφησε τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος, καθώς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο "TNT Elite Hoops" στο Ορλάντο και τα αποτελέσματά του φαίνονται στο κορμί και στο παιχνίδι του. Η εργατικότητα μάλιστα είναι ένα από στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, καθώς ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους για εκείνον στην Μπαρτσελόνα δεν σταμάτησε να δίνει το 100% σε κάθε προπόνηση.

Οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης παραμένουν οι ηγέτες του Ολυμπιακού και ο Σάσα Βεζένκοφ δεν κρύβει πώς θέλει να πάρει πολλά "μαθήματα" από τους αρχηγούς του, αλλά και από τον Κώστα Παπανικολάου.

"Είναι κάτι παραπάνω από τιμητικό το ότι θα είμαι συμπαίκτης με τον θρύλο, Βασίλη Σπανούλη και παίκτες καταξιωμένους όπως είναι οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου. Είναι παίκτες που τα έχουν κατακτήσει όλα! Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και σίγουρα έχω πολλά να διδαχθώ από εκείνους", έχει δηλώσει ο 23χρονος φόργουορντ, ο οποίος απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής έχει τον τρόπο να... απογειώνει καριέρες και ο Σάσα Βεζένκοφ έχει όλα τα φόντα για να κάνει "επανεκκίνηση" στην πορεία του και να αποτελέσει έναν... θησαυρό για την ομάδα του . Και γιατί όχι να μην ακολουθήσει τα "χνάρια" του Γιώργου Πρίντεζη...

Photo credits: Eurokinisis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ