EUROLEAGUE

Τα "λαβράκια" του Μπλατ

Τα "λαβράκια" του Μπλατ
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI)

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει... σηκώσει τα μανίκια για να βρει "λαβράκια" για τον Ολυμπιακό και το Sport24.gr ξεχώρισε δέκα παίκτες, οι οποίοι αγωνιζόμενοι υπό τις οδηγίες του Αμερικανοϊσραηλινού κόουτς μπήκαν στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι "μηχανές" του Ολυμπιακού δουλεύουν στο φουλ για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και ανάμεσα στον Ντέιβιντ Μπλατ και την διοίκηση των "ερυθρόλευκων" υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων για το πώς κινείται η ομάδα τους. Οι "ερυθρόλευκοι" βαδίζουν με μία γνώριμή τους φιλοσοφία, η οποία θυμίζει τον Ολυμπιακό της σεζόν 2012-13 και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 και ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι απόλυτα σύμφωνος και έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Ο 59χρονος προπονητής άλλωστε έχει αποδείξει πολλές φορές κατά την διάρκεια της καριέρας του, πως του αρέσει να "χτίζει" και να δημιουργεί και το Sport24.gr θυμήθηκε δέκα περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του έκαναν την είσοδό τους στο υψηλότερο (ευρωπαϊκό) επίπεδο.

Νίκολα Βούιτσιτς: Ο Ντέιβιντ Μπλατ το καλοκαίρι του 2001 επέλεξε από την Σπλιτ τον 23χρονο τότε Νίκολα Βούιτσιτς για αντικαταστάτη του Νέιτ Χάφμαν, ο οποίος, όμως, δεν έκανε τελικά το υπερατλαντικό ταξίδι και παρέμεινε στο Τελ Αβίβ. Η "ομάδα του λαού" διατήρησε, όμως, τα δικαιώματα του Κροάτη σέντερ και τον ενέταξε στο ρόστερ την επόμενη σεζόν και αφού πρώτα εκείνος είχε κάνει το... αγροτικό του στην Βιλερμπάν. Ο νυν GM της πρωταθλήτριας Ισραήλ με την αγαπημένη του Μακάμπι Τελ Αβίβ ανέβηκε δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης (2003, 2004).

Ντέιβιντ Μπλούθενταλ: Ο Ντέιβιντ Μπλούθενταλ το 2002 αποφοίτησε από το USC και άρχισε την επαγγελματική του καριέρα με τα χρώματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς η περίπτωσή του δεν είχε περάσει απαρατήρητη από τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός φόργουορντ, οποίος συνεργάστηκε με τον Μπλατ και στη Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας κατακτήσει δύο φορές την EuroLeague (2004, 2014).

Τα "λαβράκια" του Μπλατ
EUROKINISSI

Ραμούνας Σισκάουσκας: Ο γνώριμός μας από την θητεία του στον Παναθηναϊκό (2006-07) Λιθουανός φόργουορντ το 2004 υπέγραψε στην Μπενετόν Τρεβίζο και την σεζόν 2005-06 συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο μετέπειτα πρωταθλητής Ευρώπης (2007, 2008) ήταν ο MVP των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος και μετά την ολοκλήρωση της συνεργασία του στην Μπενετόν άρχισε η "εκτόξευση" στην καριέρα του.

Ντρου Νίκολας: Ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού το 2005 υπέγραψε στην Μπενετόν Τρεβίζο, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε ξεχωρίσει την περίπτωσή του. Ο Αμερικανός γκαρντ προερχόταν από μία σεζόν στην Ιταλία (2004-05) με την Λιβόρνο, ενώ στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου είχε αγωνιστεί στην Μπασκόνια. Ο Μπλατ συνεργάστηκε με τον Νίκολας και στην Εφές την σεζόν 2007-08, ενώ οι δύο EuroLeague που κατέκτησε ο Αμερικανός γκαρντ με το "τριφύλλι" αποτέλεσαν και τα highlights της καριέρας του.

Τζέρεμι Πάργκο: O Αμερικανός γκαρντ τη σεζόν 2010-11 συνεργάστηκε για πρώτη φορά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτή μάλιστα ήταν και η δεύτερη σεζόν της επαγγελματικής καριέρα του, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο έπαιζε στην Γκιλμπόα Γκαλί. Ακολούθησε η θητεία του στους Memphis Grizzlies (2011-12), στους Cleveland Cavaliers (2012-13) και στους Philadelphia 76ers (2013), ενώ μερικά από τα ... highlights της ευρωπαϊκής του καριέρας ήταν οι επιστροφές του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2014-15, 2018) και η θητεία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2013-14).

Ρίκι Χίκμαν: Ο Αμερικανός γκαρντ το 2012 αποχώρησε από την Σκαβολίνι Πέζαρο, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ρίκι Χίκμαν το 2014 μάλιστα πανηγύρισε στην κατάκτηση της EuroLeague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μετά την αποχώρησή του από την "ομάδα του λαού" συνέχισε την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε (2014-16), στην Αρμάνι Μιλάνο (2016-17) και στην Μπάμπεργκ (2017-18).

Ταϊρίς Ράις: O Τάιρις Ράις μάς πρωτοσυστήθηκε το 2009 ως παίκτης του Πανιωνίου κι εν συνεχεία αγωνίστηκε στην Άρτλαντ, στη Λιέτουβος Ρίτας και στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Αμερικανός γκαρντ την σεζόν 2013-14 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς υπέγραψε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπη, όντας ο MVP του Final Four. Η επόμενη διετία τον βρήκε στην Χίμκι, ακολούθησε το πέρασμα του από την Μπαρτσελόνα (2016-18) και φέτος έπαιξε στην Κίνα (Shenzhen Leopards).

Τα "λαβράκια" του Μπλατ
EUROKINISSI

Άλεξ Τάιους: O Αμερικανός σέντερ δεν επιλέχθηκε στο NBA Draft του 2011 και άρχισε την επαγγελματική του καριέρα από το Ισραήλ, όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μακάμπι Ασντόντ. Επόμενος σταθμός ήταν η Ιταλία και η Καντού (2012-13) και το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο πρωταθλητής της EuroLeague του 2014 το 2015 μετακόμισε στην Πόλη για λογαριασμό της Αναντολού Εφές και πριν επιστρέψει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, φόρεσε και τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ (2016-17).

Ουίλ Κλάιμπερν: Ο άλλοτε φόργουορντ της Ουλμ (2013-15) και της Χάποελ Χολόν (2015-16) το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε στην Νταρουσάφακα και εν συνεχεία είδε τις... μετοχές του να κάνουν limit up, καθώς μετά την πρώτη του σεζόν στην EuroLeague υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σκότι Ουίλμπεκιν: Ο απόφοιτος του Florida (2014) υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Cairns Taipans της Αυστραλίας, ενώ το 2015 έκανε ένα πέρασμα από την ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του 2015 συμφώνησε με τους 76ers, οι οποίοι, όμως τον αποδέσμευσαν πριν από την έναρξη της σεζόν. Η Νταρουσάφακα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε και υπέγραψε τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος την σεζόν που ολοκληρώθηκε, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του. Ο Ουίλμπεκιν οδήγησε την Νταρουσάφακα στην κατάκτηση του EuroCup και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/David Zalubowski

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ