ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ: Στροφή σε Λιόσια για το γήπεδο μπάσκετ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004 -ΠΑΛΗ ΑΝΔΡΕΣ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004 -ΠΑΛΗ ΑΝΔΡΕΣ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ EUROKINISSI

Με το θέμα των Ακινήτων του ΟΑΚΑ να έχει "παγώσει", στην ΑΕΚ στρέφονται στο γήπεδο της Πάλης στα Άνω Λιόσια στην προσπάθειά τους να βρουν την δική τους έδρα για την ομάδα μπάσκετ. Ποια τα θετικά και ποια τα εμπόδια του εγχειρήματος.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος συνεχίζει να προσπαθεί να βρει έναν χώρο για να στεγάσει την ΑΕΚ . Αφού είδε ότι αρχικά η περίπτωση του κλειστού του Γαλατσίου δεν γινόταν να προχωρήσει και ακολούθως διαπίστωσε την κωλυσιεργία που υπάρχει με τα Ακίνητα στο ΟΑΚΑ (Το γήπεδο τένις και το Ποδηλατοδρόμιο), στρέφεται πλέον αλλού: Στο κλειστό της Πάλης στα Άνω Λιόσια.

Πρόκειται για ένα όμορφο χώρο, ο οποίος βρίσκεται στην έξοδο 5 της Αττικής οδού και έχει χωρητικότητα 9.300 κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές ανάμεσα στην "Ένωση" και την Πολιτεία βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Το πλάνο που υπάρχει, αναφέρει παραχώρηση μέσω ενοικίου του γηπέδου, καθώς και των χώρων γύρω από αυτό για να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ τόσο για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις για τα ερασιτεχνικά τμήματά της, όσο και για να εκμεταλλευτεί εμπορικά τον χώρο.

Παρά πάντως τις προσπάθειες της ΑΕΚ, τίποτα δεν είναι τελειωμένο, αφού όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις που εξετάστηκαν υπάρχουν εμπόδια. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι οι αντιδράσεις από τις Ομοσπονδίες που χρησιμοποιούν τον χώρο, καθώς μεταξύ άλλων στο γήπεδο διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης. Ένα άλλο ζήτημα, ήσσονος σημασίας, είναι η έλλειψη Μέσου σταθερής τροχιάς (γραμμή τρένου, λεωφορείο) στην εγκατάσταση, ωστόσο αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο αν προχωρήσει το εγχείρημα λογικά θα βρεθεί λύση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο γήπεδο δεν είναι "ξένο" για τους φίλους της ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ότι στο παρελθόν το γήπεδο της Πάλης έχει φιλοξενήσει αγώνες χάντμπολ της ομάδας, με τους φίλους της "Ένωσης" να έχουν δώσει βροντερό παρών στα παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ