FIBA WORLD CUP

Μπατούμ: "Θα γίνει τρελή μάχη για τα μετάλλια"

France's Nando de Colo (12) celebrates with teammate Nicolas Batum after a basketball game against Serbia at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
France's Nando de Colo (12) celebrates with teammate Nicolas Batum after a basketball game against Serbia at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Ο Νικολά Μπατούμ μίλησε στο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, προβλέποντας μεγάλη μάχη για τα τρία μετάλλια.

Οι Γάλλοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και στο μυαλό τους δεν έχουν τίποτε άλλο πέρα από το βάθρο για αυτό που έρχεται στην Κίνα. Παράλληλα, βέβαια, θέλουν να εξασφαλίσουν και μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, κάτι που μπορεί να γίνει και μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου .

Η Γαλλία βρίσκεται στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Δομινικανή Δημοκρατία, την Γερμανία και την Ιορδανία και ο Νικολά Μπατούμ ξέρει καλά ότι δεν έχει το περιθώριο να υποτιμήσει καμία ομάδα.

" Ο όμιλος του πρώτου γύρου είναι αρκετά ανοιχτός, θα είναι ανταγωνιστικός. Ξέρουμε ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο όλες οι ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν αγώνες και να έχουν καλή πορεία", τονίζει ο Νικολά Μπατούμ, ένα από τα αστέρια της γαλλικής ομάδας, η οποία έχασε πάντως δύο σημαντικούς παίκτες λόγω τραυματισμών, τον Τομάς Ερτέλ και τον Αντριάν Μοερμάν .

Ο ανταγωνισμός θα γίνει βέβαια ακόμα πιο έντονος στη συνέχεια της διοργάνωσης... " Η μάχη για τα τρία μετάλλια θα είναι τρελή. Πολλές ομάδες μπορούν να βρεθούν στα μετάλλια και θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις μέχρι εκεί. Όλες οι ομάδες, πάντως θα παλέψουν για αυτό ώστε να επιστρέψουμε σπίτι με ένα μετάλλιο", τονίζει ο έμπειρος σμολ φόργουορντ.

Παράλληλα η Γαλλία έχει και κάτι άλλο στο μυαλό της, πέρα από το μετάλλιο: την αυτόματη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπου θα προκριθούν αυτομάτως οι πρώτες δύο ομάδες από την Ευρώπη. " Αυτός είναι ο πρώτος στόχος, το πρώτο βήμα. Έπειτα από αυτόν θέλουμε να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε στο τουρνουά", λέει ο Μπατούμ.

Photo credits: AP Photo/Charlie Neibergall

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ