FIBA WORLD CUP

Διπλό πλήγμα για τη Σερβία ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα

Los Angeles Clippers' Milos Teodosic celebrates his three-point basket during the second half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors Monday, Dec. 11, 2017, in Los Angeles. The Clippers won 96-91. (AP Photo/Jae C. Hong)
Los Angeles Clippers' Milos Teodosic celebrates his three-point basket during the second half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors Monday, Dec. 11, 2017, in Los Angeles. The Clippers won 96-91. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν εκτός πλάνων, όμως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει και ένα νέο, διπλό αυτή τη φορά, πρόβλημα να αντιμετωπίσει εν όψει της αναμέτρησης με την Εθνική Ελλάδας (13/9).

Στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Σερβίας για το "παράθυρο" του Σεπτεμβρίου, υπήρχαν 24 ονόματα. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, όμως, γνώριζε ότι κάποιοι από τους αθλητές που κάλεσε στην προετοιμασία δεν θα ήταν σε θέση να δώσουν το παρών. Ο Νίκολα Γιόβιτς κλήθηκε απλά για να κληθεί, καθώς δεν υπήρχε θέμα παρουσίας του μετά απ' όσα έγιναν πέρυσι με τον ομοσπονδιακό τεχνικό και τους παράγοντες της Σερβικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, τώρα όμως ο coach της ομάδας βλέπει ότι πιθανότατα χάνει ακόμα δύο NBAers εν όψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς βρίσκονται στο Λος Άντζελες, λέγεται πως έχουν μιλήσει με τους ανθρώπους των Clippers και έχουν ακούσει από εκείνους την επιθυμία να μην ταξιδέψουν στην Ευρώπη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, τουλάχιστον όχι για τις επόμενες δύο αναμετρήσεις. Στη Σερβία λέγεται πως ο Τζόρτζεβιτς δεν έχει βγάλει από το μυαλό του τους δύο αθλητές, μέσα της χώρας υποστηρίζουν πως θα έχει επικοινωνία ο ίδιος με παράγοντες των Clippers στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και εκεί θα ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση.

Η ουσία είναι πως οι Clippers δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να ρισκάρουν πιθανό τραυματισμό των δύο "εύθραυστων" αθλητών τους. Δεν έχουν ξεχάσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι ο Τεόντοσιτς (έπαιξε στους 45 από τους 82 αγώνες της κανονικής περιόδου), τον χρειάζονται φέτος υγιή, το ίδιο και τον Μαριάνοβιτς μετά την αποχώρηση του DeAndre Jordan για τους Dallas Mavericks.

Δεδομένο είναι πως Μίλος και Μπόμπαν ήθελαν και συνεχίζουν να θέλουν να αγωνιστούν σε αυτά τα δύο παιχνίδια, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου όμως δεν θα βρίσκονται την Τρίτη ή την Τετάρτη στην λίστα με τους 16 παίκτες που θα βρίσκονται στην προετοιμασία της ομάδας την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Εκτός αν η επιθυμία τους "λυγίσει" τους Clippers, πράγμα που αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει πιθανό.

Αν δεν προκύψει άλλο πρόβλημα, οι μοναδικοί NBAers των Σέρβων στο Ηράκλειο Κρήτης (13/9) θα είναι οι δύο των Sacramento Kings, ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς κι ο Νέμανια Μπιέλιτσα.

Για την ιστορία, οι 24 που κλήθηκαν στην προεπιλογή: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς), Νέμανια Μπιέλιτσα (Σακραμέντο Κινγκς), Μίλος Τεόντοσιτς (Λος Άντζελες Κλίπερς), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Λος Άντζελες Κλίπερς), Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς), Νέμανια Νέντοβιτς (Αρμάνι Μιλάνο), Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (Ουνικάχα Μάλαγα), Νίκολα Κάλινιτς (Φενέρμπαχτσε), Στέφαν Γιόβιτς (Μπάγερν Μονάχου), Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Μπάγερν Μονάχου), Στέφαν Γέλοβατς (Μπάμπεργκ), Όγκνιεν Κούζμιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Στέφαν Μπίρτσεβιτς (Μπάνβιτ), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ζενίτ), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Ντανγκσού Ντράγκονς), Νίκολα Μιλουτίνοβ (Ολυμπιακός), Βασίλιε Μίτσιτς (Αναντόλου Έφες), Στέφαν Πένο (Άλμπα Βερολίνου), Αλέκσα Αβράμοβιτς (Βαρέζε), Ντέγιαν Τοντόροβιτς (Μούρθια), Νίκολα Γιοβάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας), Όγκνιεν Ντόμπριτς (Ερυθρός Αστέρας), Αλέξα Ραντάνοβ (Ερυθρός Αστέρας), Τζόρτζε Γκάγκιτς (Παρτιζάν).

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ