FIBA WORLD CUP

Ανέβηκε μία θέση η Ελλάδα στα rankings της FIBA

Ανέβηκε μία θέση η Ελλάδα στα rankings της FIBA

Στην 14η θέση κατέταξε η FIBA την Ελλάδα στα τελικά της power rankings ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τενερίφης (22-30/9).

Μια θέση ψηλότερα βρέθηκε η Ελλάδα στα τελικά power rankings της FIBA ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Τενερίφη της Ισπανίας από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία κατέταξε την Εθνική στην 14η θέση μεταξύ 16 ομάδων, με μόνο το Πουέρτο Ρίκο και την Σενεγάλη να θεωρούνται δηλαδή ασθενέστερες από αυτήν.

" Ας είμαστε ειλικρινείς, τα αποτελέσματα στα παιχνίδια προετοιμασίας ήταν θλιβερά, καθώς ολοκληρώθηκαν με μία συντριπτική ήττα από την Λετονία. Ωστόσο, για μία ομάδα που είναι γεμάτη από έμπειρες παίκτριες, όλα αρχίζουν όταν αρχίσει η πραγματική δράση. Τότε θα βρεθούν στο γήπεδο για να λάμψουν και να αποδείξουν στους αμφισβητίες τους ότι κάνουν λάθος, ως συνήθως -γι αυτό τις ανεβάσαμε μία θέση. Ίσως η επιτυχία τους να εξαρτηθεί από το εάν οι νεαρές παίκτριες θα μπορέσουν να βοηθήσουν, ειδικά η συναρπαστική γκαρντ Ελεάνα Χριστινάκη", αναφέρει το σχετικό κείμενο της FIBA.

Στην κορυφή των power rankings τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι ΗΠΑ παραμένουν το πρώτο και ακλόνητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, με την διοργανώτρια Ισπανία να ακολουθεί στις προτιμήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Όσον αφορά στις ομάδες που θα βρει απέναντί της η Ελλάδα στον 1ο όμιλο; Η Γαλλία τοποθετήθηκε στην 3η θέση της κατάταξης, ο Καναδάς στην 4η και η Κορέα στην 11η, δείχνοντας εν πολλοίς πόσο δύσκολο θα είναι το έργο της Ελλάδας στην πρώτη φάση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ