FIBA WORLD CUP

Ακτή Ελεφαντοστού-Ελλάδα: 60-97

Ακτή Ελεφαντοστού-Ελλάδα: 60-97
Καλάθης INTIME SPORTS

Μία μέρα μετά το στραπάτσο από την Τουρκία, η Εθνική ξέσπασε στην άτυχη Ακτή Ελεφαντοστού την οποία νίκησε με 97-60.

Τη μεγαλύτερη νίκη της (97-60) ως τώρα στο Μουντομπάσκετ πήρε η Εθνική απέναντι στην Ακτή Εεφαντοστού, που την... πλήρωσε για την ήττα από τους Τούρκους. Πολλά σχήματα και διαφορετικό μπάσκετ από την Ελλάδα που εκμεταλλεύτηκε τη χαμηλή δυναμικότητα των αντιπάλων ώστε να είναι έτοιμη για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας φρόντισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και αυτοί τον αποζημίωσαν, αφού 5 είχαν διψήφιο νούμερο πόντων (Καλάθης 15, Πρίντεζης 12, Τσαρτσαρής 12, Σπανούλης 10 και Σχορτσιανίτης 10).

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρει την Πέμπτη απέναντί του τη Ρωσία, απέναντι στην οποία θα κριθεί η δεύτερη θέση του ομίλου. Να θυμίσουμε ότι όποια από τις δύο ομάδες την κατακτήσει, θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στο νοκ-άουτ παιχνίδι για τους "16".

Πριν το παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Μιαούλη που "έφυγε" την Τρίτη από τη ζωή, ενώ οι παίκτες μας αγωνίστηκαν με μαύρα σιρίτια.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της Εθνικής στο ματς ήταν πολύ άσχημο, αφού επιθετικά έγιναν αρκετά λάθη ενώ στην άμυνα δέχθηκε ένα αρχικά 7-0 από την Ακτή για λογαριασμό της οποίας σκόραραν οι Εντί, Ντιαμπάτε και Κονατέ. Ένα τάιμ άουτ του Καζλάουσκας ξύπνησε τους παίκτες που με εκφραστή των επιθέσεων τον Τσαρτσαρή μείωσαν αρχικά σε 7-5 και στη συνέχεια προηγήθηκαν με 8-7 χάρη σε τρίποντο του Σπανούλη (8-0 σερί η Εθνική).

Ο Λαμιτζανά ευστόχησε σε τρίποντο αλλά ο Μπουρούσης απάντησε και η Ελλάδα από εκείνο το σημείο και μετά δεν βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ. Φώτσης και Σπανούλης διεύρυναν το προβάδισμα (18-14), πριν 2/2 βολές του Σπανούλη διαμορφώσουν το 20-14 της περιόδου.

Ξέσπασμα και +30

Ασταμάτητος ήταν ο Τσαρτσαρής μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο και οδήγησε με 6 συνεχόμενους πόντους σε διψήφια διαφορά (26-14), δίνοντας το έναυσμα για το ξέσπασμα της ομάδας μας. Ο Έντι σκόραρε αλλά η πίεση της Εθνικής εγκλώβισε τους Ιβοριανούς που δέχθηκαν επιμέρους 18-0 με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 16-44. Ο Καλάθης έδωσε ρυθμό και οι Σόφο-Μπουρούσης ανέλαβαν την εκτέλεση.

Η διαφορά άγγιξε τους 30 πόντους (17-47 με τρίποντο του Σπανούλη), πριν ο Λαμιζανά διαμορφώσει το 19-47 του ημιχρόνου. Αυτό που ήταν θετικότερο όμως για την Ελλάδα δεν ήταν η πρωτοπορία αλλά τα όσα διαφορετικά δοκίμασε, σε σχέση με τον μονότονο τρόπο παιχνιδιού απέναντι στην Τουρκία (καμία σχέση φυσικά η δυναμικότητα των αντιπάλων).

Χαλαρά...

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε και στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα που διαρκώς ανέβαζε τη διαφορά. Παίζοντας γρήγορα οι παίκτες μας κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά ως τους 44, την ίδια στιγμή που ο Καζλάουσκας χρησιμοποιούσε αρκετά διαφορετικά σχήματα.

Χρόνο συμμετοχής, σε αντίθεση με το παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας, πήρε και ο Γιώργος Πρίντεζης ενώ ο Ίαν Βουγιούκας έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στον Γιάννη Μπουρούση που τράβηξε όλο το βάρος ειδικά στα πρώτα δύο ματς. Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στο 81-38 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος, μετατρέποντας την τέταρτη σε κάτι... παραπάνω από τυπική διαδικασία.

Ακόμα μερικά σχήματα δοκίμασε ο Γιόνας, που χρησιμοποίησε τον Περπέρογλου στη θέση "2", ενώ έπαιξε και με δίδυμους πύργους Σόφο και Μπουρούση. Ο Ασί έκανε μία προσπάθεια για την Ακτή ώστε να μειώσει αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Αυτό που κατάφεραν οι αντίπαλοί μας, ήταν να εκμεταλλευτούν τη φυσιολογική χαλαρότητα των Ελλήνων αθλητών και να μην δεχθούν τελικά 100άρα. Το τελικό 60-97 επισφράγισε το εύκολο απόγευμα της Εθνικής που πλέον θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία την Πέμπτη, στο ματς που θα κρίνει τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 19-47, 38-81, 60-97

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ακτή (Ντεσαρζίν): Αμαγκού, Κονέ 5, Εντί 9 (3), Εντιαγέ 6, Κονατέ 2, Λαμιζανά 9 (1), Καλέ 8, Αμπουό 4 (1), Νταμπιατέ 4, Ταπέ 2, Ασιέ 11

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας 4, Μπουρούσης 9 (2), Ζήσης 4, Σπανούλης 10 (2), Καλάθης 15, Φώτσης 6 (2), Πρίντεζης 12 (1), Περπέρογλου 2, Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 5 (1), Καϊμακόγλου 8 (2), Σχορτσιανίτης 10

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ