ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέσιτς και Ομπράντοβιτς "έδιωξαν" τον Ραντμάνοβιτς από τη Σερβία

Los Angeles Lakers forward Vladimir Radmanovic (10) of Serbia & Montenegro dribbles against the San Antonio Spurs during the first half in Game 3 of the NBA Western Conference basketball finals, Sunday, May 25, 2008 in San Antonio. (AP Photo/Eric Gay)
Los Angeles Lakers forward Vladimir Radmanovic (10) of Serbia & Montenegro dribbles against the San Antonio Spurs during the first half in Game 3 of the NBA Western Conference basketball finals, Sunday, May 25, 2008 in San Antonio. (AP Photo/Eric Gay) AP PHOTO/ERIC GAY

Ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς μίλησε για τη σύντομη θητεία του στην Εθνική Σερβίας και τον ρόλο που έπαιξαν ο Σβέτισλαβ Πέσιτς με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς ήταν μέλος της ομάδας που παρέταξε η -τότε- Γιουγκοσλαβία στο Μουντομπάσκετ της Ινδιανάπολης και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η παρουσία του όμως στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν ήταν μεγάλη, κι ο ίδιος εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε τον λόγο. Για την ακρίβεια, κατέδειξε τον Σβέτισλαβ Πέσιτς και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ως βασικούς λόγους της αποχώρησής του από τους "όρλοβι" εξαιτίας της συμπεριφοράς των δύο έμπειρων τεχνικών.

"Ήμουν μέλος της ομάδας που πήρε τον τίτλο το 2002, αλλά είχα άσχημες εμπειρίες από εκείνη τη διοργάνωση. Τσακωνόμουν με τον προπονητή και όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μια σκιά από πάνω μου. Δεν είχα τη δυνατότητα να το απολαύσω" ανέφερε αρχικά σε ό,τι είχε να κάνει με τη συνεργασία του με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, πριν σταθεί στο... τελειωτικό χτύπημα, όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2005, όταν στον σερβικό πάγκο βρισκόταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: "Είχαμε καλή ομάδα τότε, βρισκόμασταν στο Νόβι Σαντ και είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Απέναντι στη Γαλλία είχαμε την ευκαιρία για πρόκριση στην οκτάδα, αλλά ηττηθήκαμε. Όταν χάνεις μέσα στη χώρα σου, μιλάμε για αποτυχία. Ο προπονητής μας (εννοεί τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς) εμφανίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου και θεωρώ πως είπε κάποια πράγματα που δεν έπρεπε τότε. Μετά από αυτό, αποφάσισα ότι δεν θα υπομείνω άλλο τέτοιες καταστάσεις. Δεν θα έλεγα ότι θυσίασα το καλοκαίρι μου, αλλά όταν δεν εκτιμάει ο άλλος αυτά που κάνεις, τότε νιώθεις άχρηστος".

Ο επί σειράς ετών NBAer δεν παρέλειψε πάντως να πετάξει την... σπόντα του για τον Τύπο της Σερβίας εκείνης της εποχής. Κι αυτό γιατί υποστήριξε πως δημιουργούσε έριδες ανάμεσα στους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας. "Αγαπούσα να παίζω για την πατρίδα μου, αλλά εκείνη την περίοδο για κάποιον λόγο, οι δημοσιογράφοι στη Σερβία ήθελα να να μιλούν και να γράφουν για όσους έπαιζαν στο ΝΒΑ και να συγκρίνουν τα συμβόλαιά τους με αυτά όσων ήταν στην Ευρώπη. Όλες αυτές οι χαζομάρες έγιναν χωρίς λογο και δημιούργησαν κόντρες εντός της ομάδας" κατέληξε ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς, ο οποίος έπαιξε για μια τετραετία στη Σερβία με Ερυθρό Αστέρα και FMP, πριν επιλεγεί στο NBA Draft του 2001 από τους Σιάτλ Σούπερσονικς και ξεκινήσει τη δωδεκαετή θητεία του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, στο οποίο είχε 8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ κατά μέσο όρο.

AP Photo/Eric Gay

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ