ΜΠΑΣΚΕΤ

Επέζησε από την έκρηξη υγραερίου, επιστρέφει στα γήπεδα ο Ντάβιντς Βίκσνε

Επέζησε από την έκρηξη υγραερίου, επιστρέφει στα γήπεδα ο Ντάβιντς Βίκσνε

Ο Ντάβιντς Βίκσνε κέρδισε τη μάχη που έδωσε για την ζωή του και θα επιστρέψει στα παρκέ για λογαριασμό της Βέντσπιλς.

Ο Ντάβιντς Βίκσνε το καλοκαίρι πανηγύρισε με την εθνική U18 της Λετονίας την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Eurobasket, αλλά λίγες ημέρες βρέθηκε να δίνει μάχη για την ζωή του.

Ο 18χρονος γκαρντ (1.95 μ.) τραυματίστηκε σοβαρά σε έκρηξη υγραερίου που έγινε στο σπίτι του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, αλλά βγήκε νικητής που από τη μάχη που έδωσε.

Η πορεία της αποθεραπείας του Ντάβιντς Βίκσνε πήγε πολύ καλά και ο νεαρός μαχητής της ζωής, υπέγραψε συμβόλαιο με την Βέντσπιλς για τις επόμενες τέσσερις σεζόν. Ο Βίκσνε αρχικά θα παίζει στην ομάδα των "μικρών" της Βέντσπιλς (Ventspils University College) και εκτιμάται πως τον Ιανουάριο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Η Βέντσπιλς έχει παράδοση στην ανάδειξη νέων παικτών, καθώς από τα "σπλάχνα" της μεταξύ άλλων έχουν βγει οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιάνις Τίμα και όπως εξήγησε το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, Ραλφς Πλέινικς "ο Νταβίντς είναι μαχητής και ταλαντούχος και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά του. Θα προχωρήσουμε βήμα - βήμα και ο αρχικός μας στόχος είναι o Ντάβιντς Βίκσνε να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U19 με την εθνική ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ